Home » Zo tref je de juiste voorbereiding voor een motorvakantie

Zo tref je de juiste voorbereiding voor een motorvakantie

by Scott
Zo tref je de juiste voorbereiding voor een motorvakantie

Nu er vanwege de versoepelde coronamaatregelen steeds meer mogelijk is zijn veel motorrijders toch van plan om op pad te gaan. Om er een geslaagde vakantie van te maken is het belangrijk dat je de juiste voorbereidingen treft. Je hebt vast al op caferacerwebshop.com gekeken naar de onderdelen die je nog graag voor je caferacer zou willen aanschaffen, maar weet je ook wat de ware musthaves zijn tijdens een lange (vakantie)trip? Lees je van tevoren goed in zodat je weet wat je kunt verwachten en waar je rekening mee moet houden. Wij geven hieronder alvast enkele tips om jouw vakantie te doen slagen!

Maak je motorfiets klaar voor een nieuw vakantieseizoen

Wanneer je een lange rit gaat maken, moet je motorfiets natuurlijk wel in optimale conditie zijn. Daarom is het belangrijk dat deze niet alleen volledig gecheckt is, maar dat je ook indien nodig aanpassingen verricht. Schaf bijvoorbeeld nieuwe gashendels bij Caferacerwebshop aan wanneer je huidige aan vervanging toe zijn en investeer in een goede bagagedrager. Zo kan je veilig de weg op en kan je ook nog eens de nodige extra bagage meenemen.

Zorg er in elk geval voor dat je je motorfiets tijdig naar de garage brengt voor een onderhoudsbeurt. Wacht hier niet te lang mee. Veel mensen werken volgens het principe: ‘ik repareer het wel als er iets stuk is.’ Hoewel dit op korte termijn een kostenbesparing op kan leveren, kan het op de lange termijn juist voor meer kosten zorgen. Wanneer je kleine mankementen niet tijdig verhelpt, kan er een nog veel groter probleem ontstaan. Hierdoor ben je uiteindelijk nog veel meer geld kwijt voor iets wat eigenlijk een kleine reparatie had kunnen zijn. Niet doen dus!

Controleer ook altijd je banden op beschadigingen en check de bandenspanning. Versleten banden vormen een groot gevaar. Je loopt zo sneller het risico dat je uit de bocht vliegt en je hebt minder grip op de weg. Pas als je motor in optimale conditie is, kun je zonder problemen de knipperlichten aanzetten en op pad gaan.

Investeer in een goed slot

Je moet er natuurlijk niet aan denken dat jouw dierbaarste bezit op motorvakantie gestolen wordt. Daarom is het verstandig om in een kwalitatief slot te investeren. De meest veilige manier om jouw motorfiets te beschermen is door deze vast te maken aan een vast object. Denk bijvoorbeeld aan een lantaarnpaal. Hierbij mag een lang kettingslot met een ART goedkeuring niet ontbreken. Zo ben je altijd verzekerd van de beste kwaliteit en weet je zeker dat de kans op diefstal tot het minimum beperkt zal zijn.

Wist je dat het bovendien bij veel motorverzekeringen een eis is dat je motorfiets goed op slot staat? Wanneer dit niet het geval is weigeren zij uit te kieren in geval van diefstal. Nog een goede reden dus om een kwalitatief slot te kopen.

Reserveer slaapplaatsen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Gebruik daarom de weken voorafgaand aan de motorvakantie om alles alvast tot in de puntjes te regelen. Stippel alvast een mooie route uit en regel voldoende slaapplaatsen voor onderweg. Zo weet je zeker dat je altijd over een mooi plekje beschikt om tot rust te komen. Wil je niet alle gasten in het hotel storen met het zware motorgeluid van jouw caferacer? Investeer dan in een db killer bij Caferacerwebshop. Zo kom je geheel geluidloos voorbij rijden!

You may also like