Home » Zo haal je het meeste uit je reis naar Bali

Zo haal je het meeste uit je reis naar Bali

by Sander
Zo haal je het meeste uit je reis naar Bali

Je kijkt er weken naar uit en voordat je het weet is het zover en zit je in het vliegtuig naar het prachtige eiland Bali in Indonesië. Het is belangrijk om voor vertrek goed te bepalen wat je allemaal wilt zien en ondernemen op Bali. Het eiland is namelijk prachtig en je vakantie waarschijnlijk te kort om het allemaal te kunnen beleven. Voorbereiding is belangrijk om het meeste uit je reis naar Bali te kunnen halen.

Backpacken of luxe vakantie

Bali is een populaire bestemming voor backpackers. Het eiland is namelijk gastvrij, goedkoop en heeft ontzettend veel bezienswaardigheden. Logisch dat veel toeristen hier met uitsluitend een rugzak naartoe gaan. Op Bali zul je dan ook steeds meer backpackers tegenkomen die vaak samen genieten van hun onbezorgde reis. Naast hostels, waar de backpackers veelal logeren, zijn er op Bali ook verschillende 5 sterren resorts te vinden. Deze resorts zijn gebouwd voor de luxe reiziger en bevinden zich aan de mooiste stranden. Vaak is de combinatie tussen rondtrekken en luxe de beste optie. Op deze manier geniet je van al het moois wat Bali te bieden heeft. Het is voor vertrek wel belangrijk om te bepalen hoe je het precies wilt doen. Je moet namelijk je bagage hier wel op aanpassen. Ga je naar het eiland met een backpack of toch liever een nieuwe koffer kopen voor je strandvakantie? Welke keuze je ook maakt, Bali is op elke manier even fantastisch.

De rijstvelden in het binnenland

Onderweg kom je ze waarschijnlijk al meerdere malen tegen, de prachtige groene rijstterrassen van Bali. De rijstvelden zijn de nummer 1 bezienswaardigheid van Bali en trekken jaarlijks miljoenen toeristen. En eerlijk is eerlijk, je moet ze een keer gezien hebben van dichtbij. Wanneer je een overnachting boekt in een hotel of hostel in Ubud ben je binnen een paar minuten bij een van de mooiste terrassen van Bali. Ubud is een toeristisch plaats in het binnenland van Bali. Je vindt hier authentieke Balinese culturen, maar ook fantastische overnachtingsmogelijkheden. Ubud staat bekend om haar hotels met infinity pool, waaruit je over de rijstvelden van Bali kijkt. Het binnenland mag je dan ook zeker niet overslaan bij je bezoek aan Bali. Overnachten en eten is hier nog goedkoper dan aan de kust en de rijstvelden zijn een must see voor elke toerist.

Sla Kuta en Sanur echt over

Wanneer jij naar Bali reist wil je waarschijnlijk het massale ontwijken en optimaal genieten van de schoonheid die het eiland te bieden heeft. Het is dan aan te raden om de veel te toeristische plekken zoals Kuta en Sanur over te slaan. Dit zijn massale plekken waar veel (jonge) toeristen naartoe gaan om van het bruisende nachtleven te genieten. Vaak zijn deze toeristen afkomstig uit buurland Australië. Voor hun is Bali, wat voor ons bijvoorbeeld Lloret of Mallorca is. Voor reizigers die willen genieten van rust en schoonheid zijn deze plaatsen sterk af te raden.

You may also like