Home » Wildkamperen: waar je aan moet denken

Wildkamperen: waar je aan moet denken

by Sander
Wildkamperen: waar je aan moet denken

Wildkamperen is een must-do voor iedereen. Je leert overleven zonder alle moderne luxe én je bent eindelijk eens heerlijk uit de alledaagse drukte. Een fantastische manier om je stress te verminderen dus. Om deze reden wint wildkamperen steeds meer aan populariteit. Veel mensen denken echter wel dat je een echte Bear Grylls moet zijn om een aantal dagen in de wildernis door te brengen. Dit is natuurlijk afhankelijk van het gebied, maar is zeker niet altijd waar. Onderstaand een aantal praktische tips voor wanneer je gaat wildkamperen.

Ken het gebied

Doe van tevoren goed onderzoek naar het gebied waar je gaat verblijven. Uiteraard is het van belang dat je de uitweg naar de bewoonde wereld goed kan vinden. Wanneer er iets gebeurt wil je toch zo snel mogelijk hulp ik kunnen schakelen. Daarnaast is dit belangrijk om te kunnen bepalen wat voor kleding of ander materiaal je nodig hebt. Ook is het handig om te weten wat voor dieren je tegen kan komen in het gebied. Zo kan je de afweging maken of het veilig is.

Zorg voor een goede slaapplek

Een goede slaapplek is erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat je een goede nachtrust krijgt, zodat je overdag genoeg energie hebt om op pad te gaan en plezier te hebben. Een goede tent is hierbij van belang. Deze zorgt ook overdag voor beschutting. Daarnaast moet je natuurlijk ook ergens op liggen, zoals een luchtbed. Ga hier ook voor goede kwaliteit.

Denk aan voedsel

Om energie op te doen is het van belang dat je goed eet. Afhankelijk van je niveau, kan je ervoor kiezen om zelf eten te verzamelen tijdens het kamperen of om dit van tevoren mee te nemen. Naast het eten zelf, moet je er ook aan denken hoe je dit gaat bereiden en opdienen. Dit kan op een zelf gestookt vuurtje, of op gas.

You may also like