Home » Wilde dieren spotten in Zuid Afrika

Wilde dieren spotten in Zuid Afrika

by Sander

Zuid Afrika is een fascinerend land. De geschiedenis is natuurlijk minder fraai, omdat duizenden inwoners het slachtoffer werden van de apartheidspolitiek die er jarenlang gold. Na de vrijlating van Nelson Mandela is dit gelukkig veranderd. Voor toeristen is Zuid Afrika vooral favoriet vanwege de wildparken. Hier kun je onder leiding van een gids met een jeep de wildernis in om “The Big Five” te bewonderen in hun natuurlijke leefomgeving. De dieren zijn deels gewend aan het bezoek van mensen en dus kun je ze op vrij dichte afstand zien. Maar het blijven natuurlijk wilde dieren, dus de gids zal je altijd waarschuwen voldoende afstand te houden.

Het Krugerpark

Het bekendste natuurpark in Zuid Afrika is het Krugerpark. In dit park komen jaarlijks vele honderdduizenden toeristen om wilde dieren te zien. Het park ligt in het noordoosten van Zuid Afrika, op de grens met Mozambique en Zimbabwe. Het Krugerpark is zo’n 20.000 vierkante kilometer groot. Alleen op veilige plaatsen, de zogenaamde kampen, kunnen toeristen uit de auto stappen om dieren te fotograferen. Deze kampen zijn omheind, zodat de dieren niet te dichtbij kunnen komen. Leeuwen, buffels, nijlpaarden, luipaarden en Afrikaanse olifanten vormen de zogenaamde Big Five. Deze dieren zijn alle vijf te zien in het Krugerpark. Maar uiteraard zijn er meer dieren te zien. Vele soorten vogels, jachtluipaarden, zebra’s, impala’s en giraffen onder andere.

krugerpark Zuid Afrika

Johannesburg

Johannesburg is één van de bekendste steden van Zuid Afrika. Veel mensen denken dat het de hoofdstad is maar de hoofdstad is Pretoria. Johannesburg is wel de grootste stad van het land. Vroeger draaide de economie van de regio rond Johannesburg vooral op de goudindustrie. Tegenwoordig is de stad vooral het zakencentrum van het land. Johannesburg heeft een aantal bekende inwoners gehad. De latere president van Zuid Afrika, Frederik Willem de Klerk werd er geboren, maar ook de bekende tennisser Wayne Ferreira en de voetballer Mark Williams.

Bron: https://www.goodthingsguy.com/opinion/johannesburg-living-worlds-dangerous-city/

De Tafelberg

Iedere toerist die Zuid Afrika bezoekt gaat ook naar de wereldberoemde Tafelberg. Deze bekendste berg van Zuid Afrika ligt in de buurt van Kaapstad. Zuid Afrika is niet het enige land met een tafelberg, dit verschijnsel komt op meerdere plaatsen in de wereld voor. Het hoogste punt van de Tafelberg is iets meer dan 1000 meter hoog. Bekende toppen zijn Lion’s Head en Duivelspiek. Naar de Tafelberg werd een sterrenbeeld genoemd, waarmee de Tafelberg het enige aardse verschijnsel is dat deze eer te beurt viel.

Tafelberg zuid afrika bezienswaardigheden

You may also like