Home » Welke wintersport landen zijn in opkomst?

Welke wintersport landen zijn in opkomst?

by Sander
Welke wintersport landen zijn in opkomst

Een vakantie in de sneeuw, dat klinkt velen als muziek in de oren. Zeker in deze tijd waarin er veelal vanuit huis wordt gewerkt en vakanties of uitjes nog ver weg lijken, kan een vakantie iets zijn waar men behoorlijk naar uitkijkt. En wat in het vat zit, verzuurt niet. De laatste week mocht Nederland genieten van een witte wereld. De schaatsen werden na jaren weer van zolder gehaald; de winterpret kon beginnen.

Dit jaar zonder die typische koek-en-zopie tentjes. Toch werd er op een typisch en oer-Hollandse manier van iedere dag plezier gemaakt: even genieten in een toch al moeilijke en bijzondere tijd. Welke landen groeien in populariteit als het gaat over de jaarlijkse wintersport?

Ontdek Tsjechië en geniet van de mooie afdalingen

Voorbereidingen treffen op toekomstige vakanties, bijvoorbeeld een wintersport in Tsjechië hoort ook bij deze vakantiepret. Het land biedt voor de fanate skiërs legio aan mogelijkheden. Waarschijnlijk is Tsjechië niet het eerste land dat wordt opgenoemd als er wordt gedacht aan geschikte wintersport landen, toch is Tsjechië een enorm populaire bestemming onder wintersportliefhebbers. Laat jezelf verrassen door de prachtige natuur en omgeving die dit land rijk is, met avontuurlijke afdalingen. En ook mag de après ski uiteraard niet ontbreken tijdens de wintersportvakantie. Indien je geen liefhebber bent van een vliegtuig in combinatie met de huidige maatregelen rondom het coronavirus, dan is het mogelijk om met eigen auto naar Tsjechië te reizen. Ook de bus is een optie.

Daarnaast staat Tsjechië, net als de rest van Oost-Europa bekend om zijn ‘goedkope prijzen’. Zeker wanneer je een wintersport in Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk gewend bent zijn de tarieven hier veel aantrekkelijker. Ideaal dus voor beginnende wintersporters.

Kies voor een ski vakantie in het sfeervolle Duitsland

Een alternatief is een ski vakantie in het populaire Duitsland. Door de hoge bergen kan menig en fervent skiër optimaal genieten en naar hartenlust skiën. Kies daarom voor een ski vakantie in Duitsland. Er is voor ieder wat wils; de skigebieden beschikken over zowel makkelijke en moeilijkere pistes. Een ritje op de rodelbaan behoort ook tot de mogelijkheden. Het is bovendien niet nodig om een hele lange reis te maken, want na een paar uur rijden kan de sneeuwpret al beginnen. Laat je verrassen door de besneeuwde bossen en de sfeervolle dorpjes die Duitsland kent. Kies je voor een skivakantie of toch liever snowboarden? Het is allemaal mogelijk!

Voor welk land je ook kiest, plezier, sneeuwpret en genieten staan absoluut centraal. Het is ook maar net welk land je meer trekt en wat het beste bij je past. Indien je er zelf niet helemaal uitkomt, weet dan dat er altijd reisbureaus met passend advies klaarstaan.

You may also like