Home » Welke simkaart is geschikt in het buitenland?

Welke simkaart is geschikt in het buitenland?

by Sander

Ga je naar het buitenland? Of je nu op zomer- of wintervakantie gaat, of een zakelijke reis voor ogen hebt: je wilt wel verbonden blijven. Dat kan met een simkaart voor je smartphone, tablet, laptop, MiFi router, dongel, en andere apparaten. Natuurlijk bestaan er verschillende simkaarten voor verschillende doeleinden. Bekijk hier welke simkaarten je in het buitenland kunt gebruiken!

Een data only simkaart in het buitenland

Vooral mobiel internetten in het buitenland is een reden om een nieuwe simkaart aan te schaffen. Een simkaart voor alleen internet is vaak de voordeligste en beste optie. Je betaalt namelijk minder per MB dan met een standaard prepaid kaart. Bovendien loop je ook geen risico op kosten buiten je bundel, zoals dat met een sim only abonnement wel het geval is. Je hebt dus meer kostencontrole.

Een ander voordeel van een prepaid data simkaart is dat er vaak meer keuze is tot dekking. Je kunt zelf een simkaart kiezen die dekking biedt in het land waar je naartoe gaat. Dat is met standaard simkaarten niet zo snel het geval, gezien deze vaak alleen binnen de EU dekking bieden.

Andere prepaid kaarten

Als alternatief voor een prepaid data only kaart, kun je ook kiezen voor standaard prepaid simkaarten. Dit is handig voor wanneer je ook wilt bellen en sms’en in het land waar je naartoe gaat. Houdt alleen wel rekening met hogere data tarieven. Daarnaast is er met standaard simkaarten vaak ook sprake van een beperkte dekking. Zo heb je in de Europese Unie meestal wel dekking, maar daarbuiten al snel niet meer.

Een prepaid simkaart kun je in Nederland aanschaffen, voordat je naar het buitenland gaat, maar je kunt er ook voor kiezen in het desbetreffende land een lokale simkaart aan te schaffen.

Sim only

Een ander alternatief is het gebruiken van een simkaart via een sim only abonnement. Dit kan een abonnement zijn dat je al hebt, of een nieuw abonnement. Zolang een provider dekking biedt in een bepaald land, zul je gewoon met je bundel kunnen bellen, sms’en, en internetten. Houd er alleen rekening mee dat als dat niet het geval is, je een hoge rekening kunt verwachten. Aangezien je met een sim only abonnement gemakkelijk over je bundel heen kunt gaan en dit niet altijd direct door hebt, kun je achteraf onverwachts een hoge rekening ontvangen. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom men een abonnement in het buitenland liever vermijdt.

Waarom prepaid internetten in het buitenland?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, bestaan er twee soorten aansluitingen voor simkaarten. Je kunt ervoor kiezen om een prepaid simkaart aan te schaffen (standaard of data only), of je kunt een abonnement (sim only) afsluiten.

De voornaamste reden waarom prepaid internetten in het buitenland wordt aangeraden, is dat je meer controle over je kosten hebt. Je bepaalt zelf wanneer je opwaardeert en met welk bedrag. Je kunt met prepaid niet over je bundel heen gaan, waardoor je geen risico loopt hoge kosten te maken. 

Uiteindelijk heeft iedereen natuurlijk een eigen voorkeur wat betreft simkaart aansluitingen. Van belang is dat je in ieder geval van tevoren tarieven controleert en dat je op tijd een simkaart aanschaft, zodat je voorbereid kunt reizen.

You may also like