Home » Wat zijn de kosten van een privé jet?

Wat zijn de kosten van een privé jet?

by Sander

Hoeveel kost een privé jet? Wie heeft zich nooit voorgesteld om een eigen vliegtuig te bezitten en te kunnen reizen waar hij maar wil en op elk moment, zonder afhankelijk te zijn van de bureaucratische luchtvaartmaatschappijen. Maar op het moment dat we ons in dit scenario voorstellen, rijst al snel de vraag die ons vaak ontmoedigt om door te gaan met onze plannen om hoog te vliegen: Hoeveel kost een privé-jet?

Hoeveel kost een privé jet?

Het antwoord op deze vraag zal veel afhangen van het feit of je onderzoek doet naar het kopen van een vliegtuig, of gewoon een paar keer gebruikt en huurt, aangezien het niet altijd nodig is om het vliegtuig te kopen om van de exclusieve diensten te kunnen genieten.

De eerste stap in de richting van privévluchten is het analyseren en bepalen welke functie je het vliegtuig nodig hebt om te doen. Is het voor zakelijk gebruik? Of persoonlijk gebruik door familie en vrienden op persoonlijke reizen? Zakenreizen naar moeilijk bereikbare locaties?

De particuliere vliegtuigmarkt beweegt jaarlijks miljarden dollars en heeft een breed scala aan uitrustingsmogelijkheden, van de eenvoudigste vliegtuigen tot grote luxestraalvliegtuigen. Op dit moment is het belangrijk om te bepalen voor welke functie het vliegtuig nodig is, omdat er zoveel opties op de markt zijn.

Hoeveel kost het om een privé jet te onderhouden?

Wanneer we het hebben over de aankoop van een privéjet is het noodzakelijk om te benadrukken dat de aankoop van het vliegtuig slechts een deel van de investering is, het is noodzakelijk om te berekenen dat er verschillende vaste en variabele kosten zijn, waaronder vergoedingen, verzekeringen, piloten, hangaar- en onderhoudskosten en, voornamelijk, de brandstof die een groot deel van de variabele kosten vertegenwoordigt.

De meeste mensen die in het bezit zijn van een eigen executive jet zijn niet in het bezit van een vliegbrevet, dus is het noodzakelijk om een of meer piloten in te huren, evenals diensten om het vliegtuig in vliegconditieit en goed bewaakt te houden. Al deze waarden moeten in overweging worden genomen.

De kosten voor de aankoop en de exploitatie van een vliegtuig variëren afhankelijk van het model. Simpel gezegd, hoe groter het vliegtuig, hoe duurder het is om het te kopen en te onderhouden. Leeftijd en gebruik maken ook een groot verschil in de initiële kosten van een vliegtuig. Zo vind je bijvoorbeeld vliegtuigen en jets van meer dan 30 jaar oud voor minder dan 1 miljoen dollar, terwijl een grote, zware jet meer dan 70 tot 100 miljoen dollar kan kosten.

Hoeveel kost een privéjet om te huren?

Je hoeft echter niet het eigendom van het vliegtuig te kopen om van de diensten van één van hen te kunnen genieten. Op dit moment zijn er verschillende manieren om met een privévliegtuig te vliegen zonder er een te bezitten. Fractioneel eigendom is zo’n manier.

In dit bedrijfsmodel koopt je een fractie of een deel van een vliegtuig en betaalt je een deel van de bijbehorende kosten, waaronder een uurtarief voor het gebruik en maandelijkse of periodieke kosten om alle vaste kosten voor de exploitatie van het vliegtuig te dekken. Als je meer dan 50 uur per jaar vliegt op vluchten van meer dan een uur, kan fractionele eigendom meer economische betekenis hebben.

You may also like