Home » Wat zijn de gemiddelde kosten voor het huren van een prive jet?

Wat zijn de gemiddelde kosten voor het huren van een prive jet?

by Sander
Wat zijn de gemiddelde kosten voor het huren van een prive jet

Het gebruik van een privéjet is vaak voorbehouden aan de rijken der aarde. Om die reden wordt het dan ook vaak gezien als een typisch teken van een luxe levensstijl. Dat is slechts gedeeltelijk waar. Aan het huren van zo’n luxe vorm van transport hangt vaak wel een flink prijskaartje, maar als je met een redelijk grote groep op reis gaat vallen de kosten van een privé jet in verhouding mee. Zo kan een retourvlucht naar Londen met drie mensen al mogelijk voor zo’n 500 euro per persoon. Dit blijft afhankelijk van een heleboel factoren.

Een privéjet huren

Ook al lijkt het huren van een privéjet op een onmogelijke opgave voor de gemiddelde reiziger, vaak lijkt het duurder dan het in werkelijkheid is. De uiteindelijke kosten van privé jets voor de reis is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Zo is niet alleen de eindbestemming van belang, maar ook het aantal reizigers, de luchthaven van vertrek en de reisdata. Je kunt daarnaast ook besparen op de totale kosten door enkel gebruik te maken van een privé vlucht voor de heenweg of juist enkel voor de vlucht terug naar huis.

Goedkoper dan je denkt

Overweeg je om een privéjet te huren voor bijvoorbeeld een familiereünie in Parijs, dan doe je er verstandig aan om offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven. Op die manier heb je tal van mogelijkheden om die aanbieder te kiezen die het beste bij je past. In veel gevallen gaat het immers niet alleen om een lage prijs, maar kan ook het type toestel van belang zijn. Het kan bijvoorbeeld een pluspunt zijn om met de hele groep een privé vliegtuig te huren in plaats van twee kleinere toestellen. Een reis naar Parijs vanaf Schiphol met een Saab 2000 kost bijvoorbeeld 18.959 euro. Een dergelijk toestel biedt plaats aan maximaal 50 inzittenden waardoor de prijs bij een volledige bezetting slechts 379,18 euro is. Ter vergelijking: een los businessclass ticket voor diezelfde reis kost als snel 600 euro of meer bij een reguliere vliegmaatschappij.

De voordelen van een privéjet

De keuze voor het reizen met een privé jet is meer dan alleen een overweging op basis van de kosten van het prive jet. Het biedt juist tal van voordelen die je bij een gewone lijndienst zelden hebt. Zo zijn er geen beperkingen wat betreft de individuele bagage en kun je desgewenst je geliefde huisdier gewoon bij je houden in de cabine. Een ander groot voordeel is het ontbreken van wachtrijen op de luchthaven. Maak je gebruik van een privéjet, dan is de paspoortcontrole een fluitje van een cent waardoor je niet verplicht bent om minimaal twee uur van te voren aanwezig te zijn op de luchthaven. De hele vlucht is daardoor een bijzonder aangename ervaring zodat je heerlijk ontspannen aankomt op de plek van bestemming.

You may also like