Home » Wat voor een soort boot wil ik huren?

Wat voor een soort boot wil ik huren?

by Sander
Wat voor een soort boot wil ik huren

Als het lekker weer is, is het een leuk idee om een boot te huren. In Nederland huur je op veel plekken een boot. Er zijn dan ook verschillende soorten boten die je huurt, ook voor verschillende gelegenheden. Je hebt namelijk boten voor veel personen, maar ook kleine boten voor als je met z’n tweeën vaart. Wat voor soort boot wil jij huren?

Verschillende soorten boten

Er bestaan veel verschillende soorten boten. Van kleine boten als een sloep, tot grotere boten als een catamaran. Voor sommige boten heb je echter een vaarbewijs nodig. Zonder vaarbewijs vaar je op boten die maximaal 20 k/m per uur gaan en op boten kleiner dan 15 meter. In dit artikel gaan wij ook uit van mensen die een vaarbewijs hebben.

1.      Een sloep

Een sloep is een kleine, open boot. De sloep is in Nederland erg populair en worden vaak gebruikt om met vrienden of familie over de grachten en kanalen in Nederland te varen. Een sloep huren is niet erg duur en je vervoert er relatief veel mensen mee. Houd er op een sloep wel rekening mee dat luxes als een toilet en een koelkast niet aanwezig zijn.

2.      Een zeilboot

Wanneer je groter water opgaat is een zeilboot een leuke optie. Met behulp van de zeilen en de wind breng je de boot in beweging. Het is dus wel handig als er een windje staat. Ook is het handig bij het huren van een zeilboot om een zeiler mee te hebben. Een zeiler weet namelijk hoe je met de zeilen omgaat.

Sommige zeilboten zijn groot genoeg om ook een toilet, koelkast en soms zelfs een klein fornuis en bedden aan boord te hebben.

3.      Een motorboot

Een motorboot wordt, zoals de naam al zegt, aangedreven door een motor. Het enige wat je hier dus hoeft te doen is sturen. Doordat de boot wordt aangedreven door een motor, gaan deze boten erg hard. Een motorboot huren is, in tegenstelling tot een sloep, wel een stuk duurder.

4.      Een catamaran

Een catamaran huren doe je vaak pas wanneer je een aantal dagen het water opgaat. Deze boten zijn een stuk groter en hebben daarom ook genoeg ruimte voor overnachting voor meerdere personen. Deze boten zie je vaak in het buitenland, zoals in Kroatië. Het is ook mogelijk om een catamaran te huren voor een dag, maar houdt er rekening mee dat hier hoge prijzen aan verbonden zijn.

Er zijn veel verschillende soorten boten die je huurt. Ga goed na waar je behoefte aan hebt en met hoeveel personen je het water op gaat.

You may also like