Home » Wat te doen op Ameland – 5 tips!

Wat te doen op Ameland – 5 tips!

by Scott
Wat te doen op Ameland

Voor een mooie natuurvakantie hoef je niet altijd het vliegtuig te pakken of uren in de auto te zitten. Nederland heeft namelijk ook veel te bieden, onder andere de Waddeneilanden. En dan met name Ameland is een ware aanrader. Zodra je op het eiland stap, ben je meteen in de vakantiemodus. Daarnaast is het op dit eiland zeker niet saai, Ameland heeft heel veel te bieden. Daarom 5 tips voor een heerlijke vakantie op Ameland!

#1. Het juiste huisje boeken

Ook al is Ameland niet heel groot, het eiland kent toch 4 dorpen: Nes, Hollum, Ballum en Buren. Lees je goed in welk dorp jou het meeste trekt, want de dorpen liggen nog best ver uit elkaar. Door het juiste vakantiehuisje op Ameland te boeken, heeft jouw welverdiende vakantie een goed begin.

#2. Eindeloze fietsen of wandelen in de natuur

Wat Ameland écht uniek maakt is de prachtige natuur. Je vindt er alleen niet een heel mooi strand, maar ook moerassen en grasvlakten behoren tot de natuur van Ameland. In het laagseizoen kun je zeker een uur op Ameland wandelen zonder iemand tegen te komen! Het eiland kent vele wandel- en fietsroutes die boswachters of Staatsbosbeheer heeft uitgezet. Soms zijn deze routes nog enigszins avontuurlijk, aangezien de bordjes lastig te vinden zijn.

#3. Cultuur opnemen bij Sorgdrager

In het Sorgdrager museum leer je van alles over de cultuur, historie en gebruiken van het bijzondere eiland. Als je hier nog niet bent geweest is het zeker een aanrader! Je hoort de mooiste verhalen over bekende eilanders uit de geschiedenis en leer je hoe het er in de walvisvaart in de achttiende eeuw aan toe ging.

#4. Demonstratie paardenreddingsboot

Voor wie echt het echte Ameland wil ontdekken, is het aan te raden een weekend te boeken waarin waarin de demonstratie van de paardenreddingsboot plaatsvindt. Zo’n 14 keer per jaar wordt dit spektakel gehouden op het strand. Je ziet dan 10 paarden een reddingsboot over het strand en door de branding trekken. Het is een heel spektakel en zeker een aanrader om bij te wonen als je toevallig op het eiland bent.

#5. De dag afsluiten met een Nobeltje

Wanneer je de hele dag hebt gefietst, gewandeld of cultuur hebt gesnoven is een Nobeltje een heerlijk drankje om de dag mee af te sluiten voordat je naar je huisje trekt (tenzij je nog doorgaat tot in de late uurtjes). Een Nobeltje is een Amelands likeurtje die je zeker geprobeerd moet hebben! Kies voor een strandtent en geniet van een van de mooiste zonsondergangen die Nederland te bieden heeft.

Kortom, Ameland is zeker een aanrader! Het is er nog heerlijk nostalgisch en rustig en de dingen gaan er soms wat anders aan toe. Zo sluiten de supermarkten om 18:00 uur in het laagseizoen en zijn veel winkels tussen de middag dicht. Ook sommige bezienswaardigheden hebben beperkte openingstijden omdat het er eenmaal niet zo druk is. En dat maakt Ameland juist zo leuk!

You may also like