Home » Wat maakt Curaçao zo bijzonder?

Wat maakt Curaçao zo bijzonder?

by Sander

Zien jullie ook altijd al die aantrekkelijke foto’s van vrienden die op vakantie naar Curacao zijn geweest? Curaçao is het ideale eiland om je vakantie door te brengen. Naast de heerlijke temperaturen is er zoveel te doen op het eiland. Je kan urenlang vertoeven op het heerlijke strand, actief zijn door te gaan duiken of toch voor de feestvakantie kiezen. Voor ieder wat wils! Het handigste van een vakantie naar Curacao is dat je ook nog gewoon je eigen taal kunt spreken. Maar wat maakt Curacao nou écht zo leuk? Deze 3 hotspots gaan jou overtuigen om Curaçao ook ooit te gaan bezoeken…

Het strand van Klein Curacao

Het strand van Klein Curaçao is een van de mooiste stranden ter wereld, onder andere door het schitterende koraalstrand. Dit onbewoonde eiland kan je per boottocht bezoeken en is zeker de moeite waard! Het is een onbewoond eiland dat bij Curaçao hoort en erg populair is onder de bezoekers. Tropischer dan dit prachtige strand ga je het niet vinden. Als je op Curacao bent kan je dit eiland dus zeker niet missen!

Snorkelen op Curacao

Curaçao beschikt over helderblauw water, waardoor het prachtig is om te gaan snorkelen. Bij een tropisch eiland als Curacao mag de onderwaterwereld zeker niet vergeten worden. Het eiland heeft een hoop snorkelspots waar jullie dagenlang kleurrijke vissen, vulkanische gesteenten, koraalriffen of zeeschildpadden kunnen spotten. Voorbeelden van deze hotspots zijn Playa Lagun, Klein Curaçao en Mushroom Forest & The Cave.

Willemstad

Ooit wel eens de kleurrijke huisjes van Willemstad voorbij zien komen? Willemstad is de hoofdstad van Curaçao. De Curaçaose stad telt 140.000 inwoners en is daarmee de meest dichtbevolkte stad van de Antillen. Er zitten hier enorm veel leuke restaurantjes en barretjes om eens even lekker een cocktail te drinken. Aan winkels is er gelukkig ook geen gebrek! Willemstad is erg populair onder surfers, maar voor alle andere vakantiegangers ook erg leuk om te bezoeken!


Naast deze 3 fantastische hotspots zijn er natuurlijk tal van andere hotspots die ook erg leuk zijn. Op sommige stranden zijn er felroze flamingo’s te spotten. Bijvoorbeeld kan je ook de Christoffelberg beklimmen. Ook is er de mogelijkheid om heel gaaf te duiken of met dolfijnen te zwemmen. Daarnaast wordt er ook flink wat gefeest op het eiland, dus als je daar van houdt zal je zeker niet stil zitten. En dan de laatste reistip: bezoek het prachtige strand de Grote Knip (officieel PLaya Kenepa Grandi). Hier kan je uitgebreid zwemmen en zonnebaden in de mooiste omgeving van Curacao! Willen jullie druktes vermijden, maar wel genieten? Dan kunnen jullie gerust kiezen voor een zonvakantie in september naar Curaçao, aangezien de temperaturen altijd aangenaam zijn.

You may also like