Home » Voorkom pech, ga goed voorbereid op pad met de camper

Voorkom pech, ga goed voorbereid op pad met de camper

by Sander
Voorkom pech, ga goed voorbereid op pad met de camper

Ook zo’n zin in de vakantie? Heerlijk genieten van de vrijheid en de rust? Misschien ga je wel op pad met de camper. Dat betekent vrijheid en gaan en staan waar je maar wilt. Uiteraard wil je graag onbezorgd op vakantie kunnen gaan en zonder pech langs de weg de vakantie doorkomen. Het is dan ook verstandig om voor je vakantie eerst de camper een goede onderhoudsbeurt te geven. Kijk in je omgeving waar je hiervoor terecht kunt en ga veilig op.

Waarom een onderhoudsbeurt?

Goed camperonderhoud is erg belangrijk. Je verlengt hiermee de levensduur van je camper, maar het is ook belangrijk voor de veiligheid. Tijdens de onderhoudsbeurt worden veel verschillende onderdelen van de camper uitgebreid nagekeken en eventueel hersteld. Kleine mankementen worden gerepareerd en daarmee wordt de kans op pech langs de weg tijdens je vakantie enorm verkleind. Ook rijdt de camper na een onderhoudsbeurt weer een stuk comfortabeler en dat is zeker fijn wanneer je een lange rit te wachten staat. Een ander voordeel dat goed camperonderhoud met zich meebrengt, is dat de inruilwaarde van camper verhoogd wordt. Een camper die goed onderhouden is, zal eerder tegen een goede prijs verkocht kunnen worden. En dat is fijn om te weten, zeker wanneer je na je vakantie besluit om een groter of nieuwer model aan te schaffen.

Wat wordt er tijdens een onderhoudsbeurt gedaan?

Een camper heeft andere unieke onderdelen die je bij een auto niet vindt. Denk bijvoorbeeld aan een gasinstallatie, om de koude avonden door te komen of om het eten mee te koken. Ook een aardlekschakelaar vind je niet in een auto. Het is dan ook verstandig om het onderhoud van de camper door een gespecialiseerde campergarage te laten doen. Bij een BOVAG erkend bedrijf wordt de camper tijdens de onderhoudsbeurt gecontroleerd volgens de BOVAG-checklist. Onder andere de motor, distributie, remmen, banden, gasinstallatie, bedrading, verlichting en het onderstel worden gecontroleerd. Allemaal punten die ervoor zorgen dat jij veilig en vertrouwd op pad kunt gaan.

Schade opgelopen of andere mankementen?

Uiteraard is het mogelijk dat je tijdens je vakantie schade oploopt. Je zag bijvoorbeeld een paaltje over het hoofd. Ook kan de camper ondanks een uitgebreide onderhoudsbeurt, mankementen vertonen. Het is dan verstandig om voor een camper reparatie naar een erkende garage te gaan. Daar kunnen ze de problemen vaak snel en vakkundig oplossen en ben je binnen korte tijd weer op pad om te genieten van je vrijheid.

You may also like