Home » Je visum voor Turkije aanvragen doe je zo!

Je visum voor Turkije aanvragen doe je zo!

by Sander
Je visum voor Turkije aanvragen doe je zo!

Een visum aanvragen is voor veel vakantielanden nodig. Niet alleen als je er voor langere tijd wil verblijven, maar ook voor een vakantie van 2 weken kan het nodig zijn om een visum aan te vragen. Meestal kun je bij aankomst in het land ook prima het visum aanvragen, maar hier moet je vaak erg lang wachten. Daarnaast heb je wel echt een probleem als blijkt dat er iets niet klopt. Dan mag je het land namelijk niet in en is je vakantie wel erg snel voorbij. Daarom kan het handig zijn om je visum al in Nederland aan te vragen. Maar hoe doe je dat?

Het aanvraagformulier

Het begint allemaal met het aanvraagformulier. Deze is erg makkelijk in te vullen, maar hiervoor moet je wel een paar gegevens bij de hand houden. Er wordt je namelijk bijvoorbeeld om je paspoort nummer gevraagd. Daarnaast geldt er ook vaak dat je paspoort nog een bepaalde tijd geldig is. Dit is vaak een half jaar. Het is dus goed om dit even te checken, voordat je het visum voor Turkije gaat aanvragen. Anders kan het namelijk gebeuren dat je eerst je paspoort moet laten verlengen, voordat je een visum kan aanvragen.

Het visum voor Turkije

In veel landen komt je visum daadwerkelijk in je paspoort te staan. Als dit het geval is, moet je bijvoorbeeld je paspoort voor een langere tijd opsturen naar de overheid in Nederland, waar ze je visum in orde maken. Voor een visum in Turkije is dat echter niet nodig. Voor een visum naar Turkije kun je namelijk je visum aanvragen en deze online ontvangen in de mail. Vervolgens dien je deze uit te printen, waarna je op vakantie kan gaan en je visum wordt goedgekeurd. Voor de optie hoef je ook niet je paspoort voor langere tijd kwijt te zijn.

Hoelang is een visum geldig?

Voor een standaard toeristen visum geldt dat deze voor 6 maanden geldig is. DIt betekent echter niet direct dat je ook meteen 6 maanden achtereenvolgens in het land mag verblijven. Je mag namelijk niet langer dan 90 dagen in het land blijven. Als je toch langer wil blijven, kun je na deze 90 dagen je visum laten verlengen. Een andere optie is om naar het buitenland te gaan en bij terugkomst een nieuw visum aan te schaffen. Hierdoor is het toch mogelijk om langer dan 3 maanden in het land achtereenvolgens te verblijven.

Wanneer vraag je een visum aan?

Een visum aanvragen kan al vrij snel. Je mag 3 maanden voordat je op reis gaat al een visum aanvragen. Het is aan te raden om dit ook zo snel mogelijk te regelen. Als je dus je ticket hebt geboekt, voor je reis naar Turkije, dan is het verstandig om ook direct een visum aan te vragen. Hierdoor voorkom je problemen net voordat je weggaat.

You may also like