Home » Vind de goedkoopste vliegtickets met deze 5 tips

Vind de goedkoopste vliegtickets met deze 5 tips

by Guido van der Sanden
Vind de goedkoopste vliegtickets met deze 5 tips

Vliegen kan al snel een flinke uitgave zijn. Je kunt er echter niet omheen als je alle mooie plekken op aarde eens een keer gezien wilt hebben. Daarom is het handig om te weten hoe je het vliegen enigszins goedkoper kunt maken. Met deze vijf tips wordt het een stuk gemakkelijker om de goedkoopste tickets te vinden.

1. Gebruik Flight Alert

De gemakkelijkste manier om snel aan goedkope tickets te komen is door gebruik te maken van de flight alert van vliegennaar.nl. Met deze methode hoef je namelijk geeneens te zoeken. De tickets komen min of meer naar jou toe doordat je meldingen in je inbox krijgt over goedkope tickets naar allerlei plekken op de wereld. Je kunt de flight alert altijd gebruiken voor allerlei bestemmingen. Je kunt bovendien vliegen vanaf allerlei luchthavens in de omgeving, ook in België en Duitsland.

2. Kies het juiste moment

Dezelfde vliegtickets zijn niet gedurende de gehele periode even duur. De prijs verandert. Er zijn verschillende momenten waarop de tickets het goedkoopst zijn. Vroeger boeken is vaak wat beter dan boeken op het laatste moment. Aan de andere kant moet je ook weer niet te vroeg aan je reis denken. Zes maanden vooraf is wat veel. Meestal is zo rond twee maanden tot acht weken voor vertrek het beste moment om een reis te boeken.

3. Andere weken

Een andere tip die veel wil helpen als je goedkoper wilt vliegen, is het kiezen van de juiste week. Dit kan misschien wel wat lastig zijn als je bijvoorbeeld aan de schoolvakanties gebonden bent. Is dit echter niet het geval, dan kan je op deze manier heel gemakkelijk flink wat euro’s besparen door juist niet in de vakantieweken op reis te gaan. Als het dus maar even mogelijk is, dan kan je het beste andere weken kiezen.

4. Tijdstippen kiezen

Het klinkt misschien fijn om rond het middaguur te kunnen vertrekken en aan het eind van de middag of begin van de avond op de plek van bestemming aan te komen. Je hoeft dan niet te haasten en bent tijdig binnen. Het is echter ook de dagelijkse periode waarin de duurste vluchten de lucht in gaan. Vlieg je in de vroege ochtend of ’s avonds na 21.00 dan kan je al snel flink op de kosten besparen.

5. Maak er een reis van

De laatste tip die je kan helpen goedkoper te vliegen is het bepalen van je plaats van vertrek en je plaats van aankomst. Schiphol kan dan misschien gemakkelijk zijn, maar Düsseldorf of Eindhoven kan misschien wel flink schelen. Ook aankomstplaatsen kunnen op deze manier flink verschillen in de kosten. Als je met een klein stukje reizen naar je hotel flink goedkoper uit bent, dan is dit natuurlijk maar een klein offer.

You may also like