Home » Vier tips om het meeste uit jouw stedentrip naar Wenen te halen

Vier tips om het meeste uit jouw stedentrip naar Wenen te halen

by Guido van der Sanden
hofburg koetsen in wenen

Het is de stad van keizerin Sissi, de klassieke muziek en de sachertorte. Wenen spreekt tot de verbeelding als een historische stad die gevuld is met kunst en cultuur. Dat klopt ook wel, want wanneer je een bezoek brengt aan Wenen kan je jezelf helemaal onderdompelen in de mooiste cultuur. Wil jij zelf eens meemaken wat deze stad te bieden heeft? Hier vind je vier tips om het meeste uit jouw citytrip naar Wenen te halen.

sachertorte wenen

1. Ervaar de stad in stijl

De meeste steden in Europa hebben natuurlijk een openbaar vervoer netwerk dat ontzettend handig en snel is, maar er gaat niets boven het ontdekken van een stad op een unieke manier. De oude rijke inwoners van Wenen lieten zich alleen met een koets vervoeren, dus waarom zou jij dat niet doen? Overal in de stad vind je oude koetsen met de mooiste paarden waarmee je de stad kunt ontdekken. Met een nette koetsier kun je een kleine rondleiding door de binnenstad maken en je meteen helemaal keizerlijk voelen. Wanneer je iets meer van de stad wilt zien kun je het beste een koetstocht boeken vanuit een van de vele stallen aan de rand van de stad. Je wordt naar deze stallen gebracht en van daaruit trek je met de koets weer naar de binnenstad. Op deze manier zie je ook iets van de prachtige groene gebieden aan de rand van Wenen.

hofburg koetsen in wenen

2. Verstopte keizerlijke gebouwen

Wenen staat vooral bekend om de rijke geschiedenis van de stad. Dit is de plek waar de keizerlijke familie van Oostenrijk eeuwenlang heeft gewoond. Trekpleisters zoals de Hofburg en paleis Schönbrunn zijn dus ontzettend populair. Iedereen wil een kijkje kunnen nemen in de magische wereld van de keizers en keizerinnen, en met name keizerin Sissi is mateloos populair. Wil je zelf ook wat meemaken van de keizerlijke charme van Wenen? Een bezoek aan de grootste paleizen in de stad ligt voor de hand, maar Wenen is gevuld met keizerlijke gebouwen. Deze zijn lang niet allemaal even populair, waardoor je je op je gemak kunt onderdompelen in deze wereld. Zo is er de Kapuzinergruft, de begraafplaats van de keizerlijke familie. Hier leer je meteen over de hele familielijn van de Habsburgse keizers, zodat je precies weet hoe deze familie nou in elkaar steekt.

paleis schönbrunn in wenen

3. Ontdek de groene omgeving

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk, wat betekent dat er meer dan genoeg te beleven is in de binnenstad. Daarom vergeten veel mensen de rijke omgeving van de stad te ontdekken. En dat is zonde, want Wenen bevindt zich middenin het prachtige landschap van Oostenrijk. Het Wienerwald is vlakbij, en is niet voor niets de inspiratie geweest voor ontzettend veel muzikanten. Zij probeerden stuk voor stuk om de prachtige omgeving te omschrijven in hun muziek. Toch kun je dit gebied pas echt ervaren wanneer je er middenin zit. Vanuit de stad worden er verschillende excursies georganiseerd naar dit rijke bos, zodat je je citytrip kunt onderbreken met een korte reis naar de Oostenrijkse natuur. In het bos zijn verschillende prachtige gebouwen en landgoederen verstopt, zoals bijvoorbeeld het oude jachtslot Mayerling dat een duistere geschiedenis heeft.

wenerwald in wenen met uitzicht over de stad

4. Bekijk de stad van bovenaf

Wanneer je je sachtertorte hebt gegeten, genoten hebt van een klassiek concert en alle keizerlijke gebouwen van de stad hebt gezien, vraag je je misschien af wat je nog meer kunt beleven in Wenen. Dan is het Prater de perfecte volgende bestemming. Wenen heeft namelijk een heus pretpark midden in de stad. Het Prater is open voor iedereen en heeft attracties in alle vormen en maten. Het mooiste ritje dat je hier kunt maken is in het grote reuzenrad. Met een hoogte van maar liefst 64 meter kun je de hele stad zien vanuit de cabines in dit rad, zodat je weer met een heel ander perspectief naar de omgeving kijkt. De ideale afsluiting voor jouw stedentrip in Wenen beleef je in dit unieke reuzenrad in het Prater.

het prater attractiepark reuzenrad uitzicht over wenen

You may also like