Home » Verken het mooie Italie

Verken het mooie Italie

by Scott
Rome Italie

Ben jij op zoek naar romantische mooie steden voor jouw perfecte trip met lekker eten en veel cultuur? Hoe jij verblijft tijdens je stedentrip ligt helemaal aan jouw wensen en eisen. Er zijn veel appartementen, hotels en hostels te vinden in de grote steden en er zijn veel toffe stedentrips om te maken! Wat wordt jouw volgende trip? Wij vertellen je graag over een paar van de mooiste plekjes in Italië!

Rome

Rome, de stad van de liefde. Als jij de eerste keer door Rome loopt, word je overladen met mooie bezienswaardigheden en lekker Italiaans eten. Zo mag je echt het Colossuem niet missen tijdens jouw stedentrip Rome. Het enorme amfitheater is de bekendste bezienswaardigheid van de stad. Voor een golf aan romantiek sturen we je door naar de Trevifontein. Gooi een muntje in deze beroemde fontein en doe een wens. Ze zeggen dat je de munt in de fontein moet gooien en dan ooit terug keert naar Rome. En terugkomen wil je zeker, niet alleen voor alle andere bezienswaardigheden zoals het Vaticaan en de Sint-Pieterbasiliek. We zagen het al als kind bij de film Lady en de Vagebond, er is niets romantischer dan spaghetti eten met je geliefde. Meer een pizza liefhebber? Groot gelijk, want ook de lekkerste Margaritha scoor je in deze Italiaanse stad.

Venetië

Venetie

Je hebt vast veel foto’s gezien met helderblauw water, prachtige gebouwen en Italiaanse mannen die een gondel over het water laten varen. Dat is het mooie Venetië en hier moet jij echt een keer geweest zijn. Tijdens jouw trip naar deze mooie stad adviseren we om goede loopschoenen aan te doen, want je kunt heel Venetië verkennen met de benenwagen. Wandel door de smalle straatjes en over de vele trappen in deze mooie stad. Struin over het San Marcoplein en maak de mooiste foto’s op dit beroemde plein. Als je even geen zin meer hebt om te lopen of als het teveel is om Venetië af te struinen en je toch alles wilt zien, dan maak je gebruik van de Hop On Hop Off Cruise en spring je op en af de boot bij de mooiste bezienswaardigheden.

Milaan

Als je zoekt naar de mooiste Italiaanse shopstad, dan zit je in Milaan helemaal goed. Naast de hippe fashion zijn er veel andere bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld de Dom van Milaan. Als je van wandelen houdt, is het echt een aanrader om de wijk Navigli te bezoeken. Het lijkt op een kleine versie van Venetië met al haar stadskanalen, maar je bent gewoon in Milaan! Daarnaast kun je in Milaan volop genieten van aperitivo. Bestel een lekkere cocktail van de happy hour kaart en krijg allerlei lekker hapjes erbij. Smullen maar van die Italiaanse hapjes voor je weer de luxe boetiekjes inrent.

You may also like