Home » Een vakantie naar de Kaapverdische eilanden, de moeite waard

Een vakantie naar de Kaapverdische eilanden, de moeite waard

by Eva Groene
kaapverdische eilanden reistips travelgek

Voor de westkust van Afrika, in de Atlantische Oceaan, liggen de Kaapverdische Eilanden. Je vliegt er vanuit Nederland in circa zes uur naartoe. Vooral in de herfst en winter is het een populaire vakantiebestemming om de kou in Nederland te ontvluchten. De eilanden van Kaapverdië bieden een grote verscheidenheid aan landschappen en klimaten. Van ruige bergen tot groene bossen en heerlijke stranden. Zowel zonaanbidders als wandelaars en watersporters zullen een vakantie in dit gebied zeker waarderen.

Noordelijke en Zuidelijke eilandengroep

De Kaapverdische Eilanden zijn onderverdeeld in een Noordelijke en Zuidelijke eilandengroep. Tot de Noordelijke eilandengroep behoren populaire eilanden zoals Sal en Santo Antao. De bekende eilanden Santiago en Fogo behoren tot de Zuidelijke eilandengroep. Het klimaat op de eilanden varieert van tropisch regenwoudklimaat tot tropisch savanneklimaat en woestijnklimaat. Het klimaat op de eilanden wordt getemperd door de Atlantische Oceaan. In de zomer is het er rond de 30 graden, in de winter ligt de temperatuur rond 26 graden.

Sal en Boa Vista

Boa Vista en Sal zijn de ideale eilanden voor een heerlijke strandvakantie. In de periode van oktober  tot maart, als het in Nederland koud en nat is, is het hier heerlijk vertoeven met het lekker warme klimaat. Je kunt prima surfen langs de kust en er zijn mooie duikstekken. Mede daarom zijn dit de twee populairste eilanden van Kaapverdië. Sal is het populairste eiland onder toeristen. Het is maar een klein eiland, vergelijkbaar met Schiermonnikoog. Het staat vol met resorts en hotels en tijdens het toeristenseizoen is het er erg druk. Wil je meer rust, dan is Boa Vista een betere keuze. Het is een eiland voor natuurliefhebbers met ruige rotsen, woestijnachtige landschappen en groene oases. Veel is er niet te beleven, er zijn geen terrasjes en restaurants, voor vertier moet je het hebben van de directe omgeving van je resort of hotel.

Hikers en bergbeklimmers

Wil je een meer actieve vakantie? Ook dan kun je een ticket naar Kaapverdië boeken. Je kunt op het eiland Fogo de beroemde vulkaan beklimmen of maak lange hiking tochten over de eilanden Santo Antao en Santiago. Op Santiago, het grootste eiland van Kaapverdië, kun je prachtige hiking tochten maken in het Serra Malagueta National Park. Bergbeklimmers kunnen hun hart ophalen op Santo Antao met drie bergen van bijna 2000 meter hoogte. Geniet van ruige steile kliffen en diepe ravijnen. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. De Fico del Fogo is dé vulkaan van Kaapverdië en te vinden op het eiland Fogo. Op Fogo worden koffiebonen, druiven, bananen en papaja’s verbouwd.

Cultuur snuiven op Sao Vincente

Op het eiland Sao Vincente ligt de “culturele hoofdstad” van Kaapverdië, Mindelo. Sao Vincente heeft een drukke haven waar al van oudsher veel schepen aanmeerden. De bemanningen van deze schepen wilden vertier en dus zorgde het eiland daarvoor. Je vindt in en om Mindelo dan ook talloze restaurants en bars, overal in de stad wordt live muziek gespeeld. De zeelui zijn inmiddels voor een deel uit het straatbeeld verdwenen maar de gezellige sfeer is gebleven. Mindelo is nog steeds de stad van kunstenaars en cultuurliefhebbers die zich er vestigden vanwege de internationale uitstraling van de stad en het eiland. Je bereikt Sao Vincente met de boot vanaf Santa Antao.

You may also like