Home » Vakantie naar de Algarve? 5 bezienswaardigheden die je niet mag missen

Vakantie naar de Algarve? 5 bezienswaardigheden die je niet mag missen

by Sander
Vakantie naar de Algarve

Heerlijk, op vakantie gaan. Voor ons is dit echt een moment om rust te pakken en wat nieuwe plekjes te ontdekken. De Algarve is een prachtige regio in het zuiden van Portugal. Doordat dit de zonnigste regio van het land is trekt de Algarve veel zonaanbidders. Niet alleen vind je hier prachtige zandstranden maar ook schitterende bezienswaardigheden en bijzondere plekjes. Dit zijn 5 bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je vakantie naar de Algarve.

Ontdek het romantische Faro

Faro is de stad waar jouw fly drive Algarve van start gaat. Veel mensen trekken direct verder naar de stranden, maar dat is zonde want Faro heeft een prachtige historische binnenstad. Deze is toegankelijk door prachtige oude stadsporten, waaronder de 19e-eeuwse Arco da Vila. Neem binnen de stadsmuren zeker een kijkje bij de kathedraal Sé de Far. Vanaf de toren van de kathedraal heb je een fantastisch uitzicht.

Prachtige natuur in het natuurgebied Ria Formosa

Wil je een dagje weg van de drukkere stranden en de rust opzoeken? Bezoek dan het natuurgebied Ria Formosa. Hier kun je heerlijk luieren op het strand, op zoek gaan naar zeepaardjes met je snorkelmasker op of flamingo’s spotten op het land.

 Cabo de São Vincente

Cabo de São Vicente wordt ook wel ‘Het Einde van de Wereld’ genoemd. Hier beuken de woeste golven op de ruige kliffen en dansen de meeuwen op de wind. Terwijl je op het meest zuidwestelijke puntje van het Europese vasteland staat zie je wat de Portugese ontdekkingsreizigers eeuwen geleden zagen toen ze de oceaan op gingen, op zoek naar onbekende gebieden. De rode vuurtoren staat op de daadwerkelijke Kaap. Daarnaast loopt een andere uitloper van het schiereiland, de Ponta de Sagres. Hier staat het fort Fortaleza de Sagres dat ook zeker een bezoek waard is.

Silves en de Moorse geschiedenis

Silves is op het oog een onopvallend Portugees dorpje, maar schijn bedriegt. Silves was ongeveer 1000 jaar geleden de hoofdstad van de Algarve en werd zelfs het Bagdad van het westen genoemd. Neem hier zeker een kijkje bij het Moorse kasteel dat wordt gezien als het belangrijkste Islamitische bouwwerk van heel Portugal. Ook de kathedraal van Silves heeft een interessante geschiedenis. Tijdens de Moorse overheersing was dit een moskee en toen de Algarve weer in katholieke handen kwam werd de kathedraal verbouwt naar de gotische en barokke stijl.

Praia de Marinha: ontspannen op het mooiste strand van de Algarve

Na het bezoeken van al deze schitterende bezienswaardigheden wil je waarschijnlijk nog een of meerdere dagen ontspannen op het strand. Er zijn talloze stranden in de Algarve, maar Praia da Marinha wordt door veel mensen gezien als de allermooiste. Je wordt omringd door rotsformaties en kijkt uit over kraakhelder water. Ook kun je hier een prachtige klifwandeling maken als je meer van een actieve vakantiedag houdt.

Portugal heeft veel te bieden als vakantiebestemming en is zeer afwisselend. Zo hoort het eiland Madeira ook bij Portugal, dit is een van de mooiste wandelgebieden van Europa.

You may also like