Home » Vakantie in Italië in een comfortabel vakantiehuis

Vakantie in Italië in een comfortabel vakantiehuis

by Eva Groene

Veel mensen die met vakantie gaan naar Italië bezoeken een camping of hotel. Maar er is nog een andere mogelijkheid. Je kunt er ook voor kiezen om een comfortabel vakantiehuis te huren. Zo sla je twee vliegen in één klap. Je hebt het comfort dat je ook in een hotel hebt met lekkere bedden. Daarnaast heb je alle vrijheid die je ook op de camping hebt, want je kunt immers gewoon lekker je gang gaan zonder dat je rekening moet houden met vaste tijden voor maaltijden en andere beperkingen.

Genieten aan de Italiaanse kust

Vakantie in Italië betekent voor veel mensen genieten aan de kust van de Middellandse Zee of de Adriatische Zee. Wil je een vakantiehuis huren in Italië dan kun je dat heel simpel regelen via het internet. Hier vind je verschillende aanbieders, waaronder ook particulieren, die hun vakantiehuis te huur aanbieden voor toeristen. Je kunt deze vakantiehuizen gedurende het gehele jaar huren, vele zijn ook in de wintermaanden beschikbaar voor verhuur. Sommige locaties zijn echter wel populair, dus het is belangrijk om vroeg te boeken als je zeker wilt zijn dat je jouw favoriete vakantiehuis kunt huren voor de door jou gewenste periode.

de prachtige italiaanse kust

Wijn proeven in Puglia

Niet alleen Frankrijk staat bekend om zijn wijnstreken, ook in Italië worden druiven verbouwd voor de wijnbouw. Vooral in zuid Italië, in de “hak van de laars” vind je veel wijngaarden waar de heerlijkste druiven worden gekweekt. Hiervan wordt op redelijk omvangrijke schaal wijn gemaakt. Je kunt een wijnboerderij bezoeken om de wijnen te proeven tijdens een proeverij. Naast wijn staat deze streek in Italië ook bekend om de teelt van olijven. Deze worden vooral gebruikt voor het maken van de heerlijkste olijfolie die in de Italiaanse keuken een belangrijke rol speelt. Olijfolie is bovendien erg gezond voor hart en bloedvaten.

puglia wine regio italie reistips

Sardinië en Sicilië

De eilanden Sardinië en Sicilië zijn geliefd bij toeristen. Op beide eilanden vind je naast hotels en campings ook mooie vakantievilla’s en appartementen die je kunt huren voor een onbezorgde vakantie. Je kunt een auto huren zodat je je op het eiland vrij kunt bewegen. Je kunt met een veerboot naar het vasteland van Italië als je tijdens je vakantie wat meer van het land wilt zien dan alleen het eiland waar je verblijft.

prachtig sardinie reistips

Genieten aan het Gardameer

De streek rond het Gardameer en het Lago Maggiore zijn erg populair onder Nederlandse vakantiegangers. Je kunt er prima de vakantie doorbrengen met kinderen. Het Gardameer is op veel plaatsen veilig voor kinderen om te spelen op het strand en in het water. Daarnaast biedt het meer mogelijkheden voor diverse watersporten zoals varen, zeilen en surfen. Dit opgeteld bij de vrijwel 100% zongarantie in het hoogseizoen geeft de zekerheid van een heerlijke vakantie onder de Italiaanse zon.

vakantiehuis gardameer italie reistips

You may also like