Home » Vakantie in Afrika, dit moet je zeker doen!

Vakantie in Afrika, dit moet je zeker doen!

by Sander
Vakantie in Afrika, dit moet je zeker doen!

Een vakantie in Afrika is een geweldige manier om nieuwe culturen te ontdekken en te genieten van prachtige natuur. Tijdens je vakantie wil je het liefst allerlei activiteiten doen. Maar welke dingen moet je zeker niet missen tijdens je reis in Afrika? In dit artikel vertellen we je onder andere over Safari Kenia.

Een Safari in Afrika

Een Safari is een activiteit die iedereen een keer moet hebben gedaan wanneer ze naar Afrika reizen. Afrika beschikt namelijk over prachtige natuur en mooie wilde dieren. Tijdens een safari krijg je de mogelijkheid om deze dieren in hun natuurlijke habitat te bekijken. Meestal kun je zelfs heel dichtbij komen. De populairste bestemmingen voor een safari zijn Kenia en Tanzania. Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten safari’s, waaronder een self-drive safari en een safari met een gids.

Het bezoeken van historische bezienswaardigheden

In Afrika zijn er ontzettend veel historische bezienswaardigheden die je zeker een keer zal moeten bezoeken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de piramides in Egypte, deze zijn duizenden jaren geleden gebouwd door de Egyptenaren. Ook kun je het Nelson Mandela-huis bezoeken, Nelson Mandela is een erg belangrijk persoon in de geschiedenis van Afrika. Daarnaast is de stad Timboektoe zeker een aanrader.

Naar het strand

Hoewel veel mensen bij Afrika vooral denken aan savannes en woestijnen, heeft dit continent ook schitterende stranden met wit zand en helder turquoise water. Op deze stranden kun je genieten van diverse watersporten of simpelweg ontspannen. Een populaire bestemming voor strandliefhebbers is bijvoorbeeld Zanzibar. In de dorpen rondom het strand zijn vaak speciale voorzieningen voor toeristen aanwezig.

Beklim de Kilimanjaro

Het beklimmen van de Kilimanjaro is een geweldige uitdaging voor de echte avonturiers onder ons. Met zijn hoogte is dit de hoogste berg van heel Afrika. Het beklimmen van deze berg is een zware onderneming, maar het uitzicht vanaf de top is werkelijk adembenemend. Als je nog niet veel ervaring hebt met bergbeklimmen, is het verstandig om een gids in te huren om je te helpen. Sommige delen van de klim kunnen namelijk gevaarlijk zijn.

Lokale markten en dorpjes

Als je op vakantie geen behoefte hebt om veel te reizen, dan is het een goed idee om lokale markten of dorpen te bezoeken. Afrika heeft namelijk een zeer rijke cultuur, wat zorgt voor een geweldige ervaring. Op de markten kun je ook verschillende souvenirs en lokale delicatessen kopen. Bekende markten zijn bijvoorbeeld die in Marrakech en Ghana.

Proef de lokale keuken

Afrika heeft een diverse keuken met gerechten die het zeker waard zijn om te proberen. Dankzij de vele culturen en tradities is de lokale keuken vaak erg gevarieerd, waardoor er altijd wel iets is dat je lekker vindt. Een voorbeeld van een heerlijk Afrikaans gerecht is Bobotie. Ben jij al eens in Afrika geweest?

You may also like