Home » Unieke motorreizen in Europa

Unieke motorreizen in Europa

by Sander
Grossglockner Hochalpenstrasse, Oostenrijk

Wil je met de motor op vakantie en wil je dat die reis uniek wordt? Wij hebben de uniekste motorreizen voor je verzameld. Motorreizen die op je bucketlist kunnen en routes waar je het warm van zal krijgen. Dit zijn de drie uniekste motorreizen in Europa. Deze routes zijn prima te rijden met bijvoorbeeld een Harley-Davidson motor.

Reizen met de motor: wat heb je nodig?

Als je een motorreis gaat maken, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Wat neem je allemaal mee? De juiste helm is van groot belang. Veiligheid staat immers altijd voorop. Ook moet je zorgen voor de juiste motoroutfit. Je wilt het niet te warm of koud krijgen en je wilt droog blijven. Maar je outfit moet ook comfortabel zijn voor lange ritten op de motor. De basisuitrusting voor een motorreis bestaat uit:

 • Goed kettingslot
 • Tanktas (voor je waardevolle spullen)
 • Tas of koffer die je aan de motor kunt bevestigen
 • De juiste motorkleding voor het weertype waarin je reist
 • Gereedschap en olie
 • Navigatiesysteem (of stippel routes uit in Google Maps)
 • Rijbewijs, kentekenbewijs en legitimatiebewijs
 • Reservesleutels

Reizen met de motor: tips

 • Sluit pechhulp voor Europa af ter aanvulling op jouw motorverzekering
 • Kijk goed of de route open is als je van plan bent om de route te rijden
 • Wat zijn de verplichtingen in het buitenland? Denk aan bijv. een veiligheidshesje
 • Laat de motor vooraf nog volledig nakijken

Nu je een overzicht hebt van de basisuitrusting en een lijst met tips, is nu nog de vraag: waar ga je naartoe? Wat zijn de uniekste motorreizen van Europa? Hieronder volgt een top drie.

#1. Grossglockner Hochalpenstrasse, Oostenrijk

Grossglockner Hochalpenstrasse, Oostenrijk

In Oostenrijk maak je een van de mooiste motorreizen. Er ligt namelijk een schitterende weg voor motorrijders tussen Heiligenblut en Bruck: de Grossglockner Hochalpenstrasse. Deze rit is 48 kilometer en heeft 36 haarspeldbochten. De top waar je een schitterend uitzicht hebt, ligt op een hoogte van 2.500 meter. Door de hoge ligging is de route niet het hele jaar open. Wanneer je de Grossglockner Hochalpenstrasse wilt rijden, plan deze reis dan in de zomer.

#2. Transfagarasan Road, Roemenië

Transfagarasan Road, Roemenië

Wil je naar Roemenië? Dan is de Transfagarasan Road dé route die je moet maken. Deze zeldzame en indrukwekkende route heeft een lengte van 90 kilometer. Je rijdt door het Fagarasgebergte die in Roemenië slingert. Onderweg ga je veel haarspeldbochten tegenkomen die absoluut een uitdaging zijn voor motorrijders. De Transfagarasan Road is wel zo’n weg waar je regelmatig de tijd moet nemen om te stoppen, want het uitzicht is schitterend. Voor een unieke motorreis moet je dus naar Roemenië.

#3. De Trollstigen route, Noorwegen

De Trollstigen route, Noorwegen

De Trollstigen route (trollenroute) is ook zo’n route voor motorrijders die op de bucketlist moet staan. Deze route is niet bepaald lang, maar wel heel bijzonder. Een rit van 20 kilometer en 11 haarspeldbochten maakt dat je door de mooiste regio’s van Noorwegen kruist. Wat deze route zo bijzonder maakt, is het uitzicht onderweg: watervallen, rosten, bergen, kampeerhutten in Noorwegen en fjorden. Je blijft alleen maar mooie dingen zien. Als je de Trollenroute hebt gereden, wil je eigenlijk maar één ding: precies dezelfde route nog een keer rijden. En wat zou je tegenhouden?

You may also like