Home » Torremolinos, stranden en de treinverbinding

Torremolinos, stranden en de treinverbinding

by Sander
Torremolinos, stranden en de treinverbinding

Torremolinos is een plaatsje vlakbij de Spaanse stad Málaga. Het is een echte toeristenbadplaats aangezien het plaatsje in de jaren vijftig slechts een vissersdorpje was. Het had waarschijnlijk slechts een aantal torens en molens, wat in het Spaans torre en molino is. Torens zijn er nog wel, het aantal molens is tegenwoordig slechts 1! Door de ligging aan de costa del Sol is het echter een sterk gaan groeien. Vooral de hotels en stranden gingen goed. Tegenwoordig is Torremolinos een sterk toeristische plaats met goede hotels, restaurants en zeker ook goede stranden!

Stranden bij Torremolinos

Bekende stranden bij Torremolinos zijn Carihuela, Los Alamos en Guadalmar. De laatste is meer voor de lokale Spanjaarden aangezien Guadalmar strand aan de gelijknamige woonwijk ligt. Los Alamos strand is echter een strand vol met watersport zoals de bananenboot, parasailing, padelsurf, flyfish, jetski en meer! Het strand is dan ook niet zo druk omdat er in het water plekken zijn waar je niet mag zwemmen. Carihuela strand is een strand wat minder om watersport gaat, en meer om zon, zee en strand. Er zijn een aantal Nederlandse restaurants en strandclubs (de Brabander, Klikspaan) en er zijn restaurants zoals Friet van Piet om de hoek. La Carihuela strand wordt ook wel een soort Nederlandse enclave aan de Spaanse kust genoemd.

Met de trein vanaf Torremolinos

Dit zijn de stranden bij Torremolinos. In Torremolinos zelf is er helaas niet zoveel te doen. Er is een Krokodillenpark en er is een flink en goed stuk strand. Wel kun je natuurlijk met de trein van Torremolinos naar Málaga of Fuengirola om eens in de Spaanse hoofdstad van de costa del Sol rond te lopen en om kasteel Alcazaba te bezoeken. De andere kant op, richting Fuengirola kun je bijvoorbeeld kasteel Sohail bezoeken of het BIOPARC. De treinen rijden 3x per uur en je bent er vanaf Torremolinos binnen een half uur!

You may also like