Home » Top 5 wandelapps van dit moment

Top 5 wandelapps van dit moment

by Sander
Top 5 wandelapps van dit moment

Word jij ook zo blij van wandelen? Het is een ontspannen manier van bewegen en je bent ook nog eens lekker in de buitenlucht. Natuurlijk is het dan mooi meegenomen als je ook nog eens een prachtige route hebt. Met een wandelapp kun jij die eenvoudig vinden en krijg je vaak allerlei extra informatie, zoals praktische tips en leuke weetjes. Wat zijn de 5 beste wandelapps van dit moment? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

1. Natuurroutes Natuurmonumenten

Natuurmonumenten heeft een geweldige app ontwikkeld voor de mooiste routes in de Nederlandse natuur. Je kunt gemakkelijk jouw route uitstippelen en je krijgt ook nog eens een melding als je een van de natuurmonumenten passeert. Deze app is gratis te downloaden.

2. Wandelen in Nederland

Het is dan misschien geen gratis app, maar toch is Wandelen in Nederland echt een aanrader. Deze wandelapp is bijzonder uitgebreid en biedt uitdagende routes aan door heel Nederland. Ook voor België staan er overigens al een aantal routes in. Wist je dat je ook je eigen routes kunt insturen bij deze app? In ruil daarvoor krijg jij wandelroutes in een provincie van Nederland cadeau.

3. WandelZapp

WandelZapp is een app die inmiddels al meer dan 800 wandelroutes door het hele land aanbiedt. De eerste route kun je gratis uitproberen, daarna kun je kiezen voor een abonnement per jaar van rond de € 15,- of om te betalen per route. Je kunt kiezen voor wandelingen tussen de 4 en 30 kilometer. Deze app biedt nog een extra service: de bereikbaarheid met het OV wordt heel duidelijk aangegeven.

4. Endomondo

Vind je het niet alleen leuk om uitdagende routes te zoeken, maar leg je jouw eigen wandelingen ook graag vast? Dan is Endomondo de app voor jou. Eigenlijk is deze wandelapp een soort fitnesstracker. Stel hem in op wandelen voor je vertrekt en start het programma. Dan kun je niet alleen de afstand, gelopen tijd en je snelheid zien, maar ook een kaartje met de route die je hebt afgelegd. Leuk!

5. Abellife

Abellife gebruik je als je niet alleen van wandelen houdt, maar graag veelzijdig op stap bent. Deze app omvat namelijk ook fiets- en vaarroutes. Bovendien staan er speciale routes voor kinderen in. Vergeet niet om je GPS aan te zetten, want dan krijg je regelmatig meldingen over leuke dingen in de buurt. Zo mis jij de typische bezienswaardigheden van de streek niet. Ook leuk: er zijn geluidsfragmenten beschikbaar van vogels die in de streek voorkomen. Een uitdaging voor jong en oud. Een aantal routes zijn gratis beschikbaar, maar je kunt ook kiezen voor losse betaalde routes of voor een bundel routes. De prijs ligt dan voor 30 routes rond de € 13,-

Zorg dat jij je favoriete wandelapp altijd en overal kunt gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld door te kiezen voor een Telfort iPhone. Zo ga je ontspannen de natuur in en haal je alles uit je wandeling!

You may also like