Home » De top 5 must visits in Londen

De top 5 must visits in Londen

by Sander
De top 5 must visits in Londen

Heb jij de hoofdstad van Groot-Brittannië al eens bezocht? Er zijn in Londen een aantal bezienswaardigheden die je beslist niet mag missen. Een top 5 van hoogtepunten die je echt moet zien tijdens jouw stedentrip Londen!

1. London Eye

Een letterlijk hoogtepunt tijdens je reis is de London Eye. Dit enorme reuzenrad is maar liefst 135 meter hoog en je kunt je dan ook voorstellen dat je een schitterend uitzicht hebt over de omgeving als je hierin zit. Hoewel er vaak een wachtrij staat, zijn er 32 capsules beschikbaar die relatief groot zijn. Daardoor valt het doorgaans wel mee met de wachttijd. Bovendien is het uitzicht over de Theems en de rest van de stad dit beslist waard.

2. Buckingham Palace

Dat Engelsen van tradities houden, blijkt misschien wel het meest uit de ceremonie die nog steeds bij Buckingham Palace plaatsvindt. Hier wordt traditiegetrouw elke dag de wisseling van de wacht gehouden. In de wintermaanden is dit om de dag. Dit is zeker bijzonder om te zien. Verder is Buckingham Palace niet alleen de officiële residentie van de Britse royals, maar is er ook een kunstgalerij. Ben je benieuwd of de koningin aanwezig is? Dit kun je zien aan de vlag: als die vrolijk wappert op het midden van het paleis, dan is de koningin in het paleis.

Buckingham Palace

3. Westminster Abbey

Een ander gebouw dat onlosmakelijk verbonden is aan de royals, is Westminster Abbey. Hier vinden de kroningen, huwelijken en begrafenissen van de koninklijke familie plaats. Het gebouw kenmerkt zich nu vooral door een gotische stijl, maar al voor het jaar 1000 zou hier een abdij te vinden zijn geweest. Het verhaal gaat dat deze werd gesticht toen een visser op de Theems een visioen zag over Petrus. Sinds 1987 heeft de Westminster Abbey een plaatsje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

4. Palace of Westminster

Het parlementsgebouw is misschien wel het bekendste bouwwerk van Londen. Dit unieke gebouw siert vele ansichtkaarten en dat is ook geen wonder. Zowel het interieur als het exterieur zijn prachtig. Wist je dat er maar liefst zo’n 1000 kamers te vinden zijn? Bovendien beslaan de gangen totaal ruim 3 kilometer! Het is dan ook zeker de moeite waard om hier eens een kijkje te gaan nemen.

5. Shoppen in Londen

De bekendste winkelstraat is waarschijnlijk Oxford Street. Je vindt er vele bekende winkelketens, maar ook kleinere zaken die je nergens anders ter wereld tegenkomt. Het meest bijzondere voor Londen is misschien wel Harrods. Dit warenhuis mag dan behoorlijk aan de prijs zijn, het is zeker de moeite waard om er eens doorheen te lopen. Voor een leuke markt kun je naar Covent Garden Market gaan. Je komt hier vooral veel lekker eten en drinken tegen. En laten we vooral Camden Market niet vergeten. Hier kom je behalve lekkernijen ook andere zaken tegen, zoals vintage kleding, kunstobjecten en leuke meubels.

Geniet van je verblijf in Londen!

You may also like