Home » Tips voor verre reizen in 2022: goed voorbereid op reis

Tips voor verre reizen in 2022: goed voorbereid op reis

by Sander
Dit zijn de mooiste eilanden van Kaapverdië

Verre reizen mogen weer en als het dan toch mag, waarom zou je dan niet meteen kiezen voor een echt verre reis? Met slechts een paar uur langer vliegen bevind je je al gauw onder een heel andere horizon. Zo kun je een heel andere cultuur proeven, taal horen, mensen ontmoeten en misschien wel bijzondere dieren spotten. Tip: voor welke verre reis je ook kiest, leen een paar reisgidsen zoals de Capitool en de Lonely Planet van de bibliotheek om op de hoogte te zijn van het land en de mogelijkheden. Wat zijn de regels in dat land, de faciliteiten en waar kun je het beste overnachten? Ga goed voorbereid op reis!

Neem mee: een creditcard!

De keuze voor een bepaald type verre reis hangt vooral af van met wie je op reis gaat. Heb je kleine kinderen, dan zijn kant en klare reispakketten wel heel praktisch. Ben je graag vrij en ongebonden, en wil je rondreizen per auto, huur dan alvast in Nederland de auto. Regel een goede annulerings en reisverzekering, zodat je eventuele ongewenste verrassingen kunt opvangen. Neem voor elk type reis in elk geval een credit card mee! Dat is echt vereiste nummer 1. De credit card heb je nodig voor borg van een huisje of bijvoorbeeld een (vervangende) huurauto ter plaatse en onverwachte aankopen.

Last-minute tip: Kaapverdië

Wordt het een sportieve vakantie? Ga je bijvoorbeeld fietsen in Colombia of wandelen in Kaapverdië? Tip! Bezoek van tevoren de sportschool of oefen alvast met wandelen in de buurt. Vervang de stappenteller door de route kaart en ga kilometers maken. Nieuwe wandelschoenen nodig? Tip! Koop ze ruim van te voren zodat je weet of je de goede maat hebt. Kaapverdië is overigens de perfecte bestemming voor een wandelvakantie. Maar ook voor watersport, de karakteristieke Kaapverdiaanse cultuur en muziek en het carnavalsfeest Mardi Gras in februari.

You may also like