Home » Tips voor de ultieme sup board vakantie

Tips voor de ultieme sup board vakantie

by Sander
supboarden

Een sup board is opgeblazen een flink geval, maar wanneer hij volledig leeg kun je hem compact opbergen en is daarom kun je hem makkelijk meenemen op vakantie. Jouw sup board – en alle accessoires – passen vaak in een bijgeleverde rugzak en deze neemt weinig ruimte in beslag. Wanneer je van plan bent om jouw sup board mee te nemen op vakantie dan is het handig om op een aantal dingen te letten. Reden genoeg om dat eens op een rijtje te zetten.

Maak genoeg ruimte in je bagage

Een opblaasbaar sup board neemt leeggelopen niet bijzonder veel ruimte in beslag, maar hij moet natuurlijk wel mee kunnen. De hedendaagse rugzakken van sup boards zijn gelukkig compact en kunnen tegen een stootje. Je kunt zo’n rugzak daarom makkelijk in je kofferbak of dakkoffer kwijt.

Bepaal je niveau

Voordat je ergens in Zuid-Frankrijk een wilde rivier af gaat suppen is het goed om na te denken wat je niveau is. Wanneer je nog nooit op een sup board hebt gestaan dan is het goed om te beginnen op langzaam stromend water. Ook is het dan verstandig om goed onderzoek te doen naar een geschikt sup board voor beginners.

Wanneer je al een enkele keer op een sup board hebt gestaan dan blijft suppen op langzaam stromend water leuk. Maar je zou er ook voor kunnen kiezen om bijvoorbeeld een keer op open zee te suppen. De golven maken het moeilijker om balans te houden en dit geeft je meer uitdaging. Het is dan wel belangrijk dat je het juiste sup board bij je hebt en dat je de juiste veiligheidsmiddelen meeneemt. Hierbij kun je denken aan een zwemvest, enkelkoord en een Restube.

Ga in de buurt van water zitten

Nee, we bedoelen hier niet een opblaasbadje in de tuin mee of een volgelopen wasbak. Wanneer je op vakantie wilt suppen is het handig om op loop, fiets of auto-afstand van water te zitten. Wanneer je even een middagje niks te doen hebt dan is het lekker om ergens in de buurt even te kunnen suppen. Ook kun je op deze manier unieke plekjes ontdekken waar je misschien te voet niet bij kunt komen.

Start vroeg met suppen!

Als je ergens op vakantie waar de zon in de middag met 40°C op je bol schijnt dan kun je flink verbranden tijdens het suppen. Wees verstandig en start vroeg met suppen wanneer de zon nog niet op zijn heetst is. Dit is vaak voor het middaguur. Dan kan je fijn suppen in koelere temperaturen én heb je nog genoeg tijd over om andere leuke dingen te doen.

Combineer suppen met (wind) surfen

Suppen is afgeleid van surfen en deze twee sporten lijken redelijk op elkaar, maar toch zijn ze erg verschillend. Wanneer de kans zich voordoet is het erg tof om deze sporten te combineren. De sup boards van Fanatic hebben bijvoorbeeld een mastvoet inzet in het sup board waardoor je met dit sup board ook kunt windsurfen. Wanneer je al een beetje sup of surf ervaring hebt, dan maakt dit het leren van de andere sport een stuk makkelijk. Dit is ook leuk als je een beginnende supper bent omdat je het op deze manier onwijs snel onder de knie krijgt.

You may also like