Home » Tips voor het huren van een auto op vakantie

Tips voor het huren van een auto op vakantie

by Sander
Tips voor het huren van een auto op vakantie

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming wil je beschikken over eigen transport. Een auto huren is dus zeker geen overbodige luxe. Zo kan je tijdens je vakantie gaan en staan waar je wil. Maar waarop dien je te letten bij het huren van een auto? Volgende tips helpen jou bij het huren van een auto.

Hoe vind je een verhuurbedrijf?

Bij een reisorganisatie kan je vaak voor een allesomvattend pakket kiezen. Zo boek je tegelijk de huurauto, vliegtickets en het hotel. Ga je zelf online op zoek naar een autoverhuurbedrijf? De grote bedrijven op de markt zijn zeker te vertrouwen. Lokale autoverhuurbedrijven zijn doorgaans wel iets goedkoper. Zoek zeker enkele online reviews op verschillende websites.

Lees altijd het huurcontract door

Om aan de meest gunstige prijzen te huren, boek je het beste vooraf. Voordat je een contract tekent, lees je dit ook eerst goed door. Het op het eerste gezicht goedkoopste tarief kan zomaar hoog oplopen. Dit door bijkomende kosten zoals ongevraagde extra’s of onnodige verzekeringen. Toch heb je uiteraard een verzekering nodig. Informeer je goed. Ook een doorlopende reisverzekering vergelijken is overigens een goed idee. Bijvoorbeeld als er wat gebeurt en je schade aan je bagage hebt.

Welke auto heb je nodig?

Huur een auto die bij jou en jouw reisbestemming past. Reizen jullie met de kinderen en veel bagage? Dan moet daar uiteraard voldoende plaats voor zijn. Voor de allerkleinsten is het misschien nodig om een kinderzitje te huren. Ook het type van de auto is van belang. Op reis naar een berglandschap? Jouw huurauto moet dan ook een berg op kunnen. Ben je een automatische versnellingsbak gewend? Huur dan ook een auto die hierover beschikt.

Wat zijn de lokale verkeersregels?

Om boetes en ongelukken te vermijden, kun je het beste de lokale verkeersregels leren. Niet alleen de rijrichting is hierbij belangrijk. Ook andere regels kunnen afwijken van onze verkeersregels. Ga de voorwaarden met betrekking tot je leeftijd en rijbewijs na. Dit kan zelfs verschillen per verhuurbedrijf. Informeer of je moet beschikken over een internationaal rijbewijs in jouw vakantieland.

Belangrijke voorwaarden in het contract

Bij het huurcontract zal de verhuurder enkele voorwaarden opleggen. Uiteraard kunnen jullie deze samen opstellen. Mag je wel of niet de grens over met de auto? Wie mag de auto besturen? Is er een tankregeling? Stuk voor stuk geen onbelangrijke details. Kies hierbij de voor jullie meest voordelige voorwaarden. Zo is de full-paid doorgaans de meest voordelige tankregeling. Hierbij start je met een volle brandstoftank. Ook lever je deze opnieuw met een volle tank af. Dat is eerlijk en transparant.

Laatste tip: controleer de auto aan het begin en einde van de huurperiode. Maak hierbij eventueel enkele foto’s en aantekeningen. Schade die je vooraf opmerkt, geef je onmiddellijk door. Zo voorkom je problemen.

You may also like