Home » Tip: leuke uitjes met de kinderen in Nederland

Tip: leuke uitjes met de kinderen in Nederland

by Sander

Wanneer de kinderen vakantie hebben, trekken ook zij er graag eens een of meerdere dagen op uit. Uiteraard moeten mams en paps hen vergezellen tijdens al dat leuks. Mogelijkheden zijn er alvast alom. Zo zijn er musea die zich (deels) richten op kinderen. Ook een dag naar een dieren- of attractiepark, een grote speeltuin, een vakantiepark of zelfs een theatervoorstelling behoort tot de mogelijkheden. Het ene uitje is dan weer puur gericht op ontspanning, terwijl de andere uitstap dan weer educatief is en zich focust op de ontwikkeling van het jonge kind. Méér informatie en een overzicht met alle kindvriendelijke vakantieparken vind je op Parkvakanties.

Een avontuurlijk museum voor dappere kinderen

Een museum hoeft helemaal niet saai te zijn. Wanneer kinderen bovendien op jonge leeftijd worden gestimuleerd om musea te bezoeken, draagt dit enkel bij aan hun persoonlijke ontwikkeling. Dat heeft onderzoek bewezen. Het aantal Nederlandse kindvriendelijke musea is bijzonder talrijk en heel gevarieerd. Onder de favorieten plaatsen we zeker die grote reptielen beesten, dinosauriërs. Hun verhaal kan je samen met de kinderen ontdekken in het Oertijdmuseum in Boxtel of het Dinopark in Amersfoort. Een groot legomuseum? Jouw kleine knutselaar vindt een bezoek aan het LEGIOmuseum in Grootegast ongetwijfeld fascinerend en zal er veel inspiratie opdoen voor zijn eigen bouwwerken. Ook het Speelgoedmuseum Deventer en Miniworld Rotterdam sluiten hier naadloos bij aan.

Dierenparken vol natuurlijk moois

Net zoals de musea ruimschoots inspelen op de behoeften en de leefwereld van jouw kroost, doen ook dierenparken dit. Wie raakt er nu niet onder de indruk van die gigantische olifant of die superschattige rode panda? Verspreid over Nederland zijn er meerdere bekende en minder gekende dierenparken te vinden. Zo kent iedereen wel de dierentuin Artis, maar de Apenheul in Apeldoorn is minstens even fijn.  Mag het ietsje avontuurlijker zijn? Dan kunnen jouw kinderen misschien wel de dag van hun nog jonge leven beleven in het Zeehondencentrum Pieterburen, waar ze met wat geluk een van de wilde dieren opnieuw in de natuur kunnen vrijlaten.

Dierenparken vol natuurlijk moois

Attractieparken voor wilde belevenissen

Attractieparken zijn misschien wel de favoriete vrijetijdsbesteding van kinderen. Het aanbod is dan ook enorm. Van Plopsa Indoor Coevorden tot Walibi in Flevoland. Voor elke leeftijd is er wel een perfect park te vinden. In het Attractiepark Slagharen, voorheen bekend als het Ponypark, vind je achtbanen, zweefmolens, een wildwaterbaan en nog tientallen andere attracties. In de Efteling in Kaatsheuvel, Nederland haar grootste attractiepark, waan je je nog steeds middenin een sprookje vol spannende attracties, spectaculaire shows en natuurlijk moois. Het vergelijkbare Sprookjeswonderland in Enkhuizen is dan weer uitermate geschikt voor de allerkleinsten.

Attractieparken voor wilde belevenissen

Kindvriendelijke vakantieparken

Wat is er beter dan één dag naar een museum, dierenpark of attractiepark? Meerdere dagen, uiteraard! Dit kan door op zoek te gaan naar een kindvriendelijk vakantiepark, al dan niet in de buurt van een van de vorige suggesties. Want een vakantiepark heeft vaak al alles wat het hart van een kind verlangt. Een subtropisch zwembad, een kinderboerderij, een gigantisch speelplein en zoveel meer. Genoeg te beleven dus voor meerdere dagen plezier en vertier! Natuurlijk wil je als ouder ook af en toe eens een dagje voor jezelf. Of die dag samen met je partner doorbrengen, daar hoeft niks mis mee te zijn. De meeste vakantieparken zijn hier heel goed van op de hoogte en voorzien dan ook een animatieprogramma speciaal voor kinderen.

You may also like