Home » Single groepsreizen 2023

Single groepsreizen 2023

by Sander
Single groepsreizen 2023

Groepsreizen zijn een prima manier om samen met mensen van je eigen leeftijd een land te ontdekken. Bij single groepsreizen weet je dat een groot deel van je reisgenoten alleen heeft geboekt. Wel zo prettig als je zelf ook van plan bent alleen te reizen.

Groepsreizen over de hele wereld

Als je een singlereis wilt boeken heb je keus uit een reisaanbod over de hele wereld. Of je nu van plan bent die ene rondreis te maken, bijvoorbeeld door Canada of Costa Rica, of er juist voor kiest om binnen Europa te blijven: in alle gevallen kom je terecht in een groep gelijkgestemden die er op uit zijn om een heerlijke vakantie te beleven.

Moet je single zijn?

Als je een singlereis boekt, hoef je niet single te zijn om mee te kunnen reizen. Het woord singlereizen geeft vooral aan dat je reist met een groep mensen die grotendeels alleen hebben geboekt.

Waar naartoe op reis?

Er zijn ontzettend veel mooie groepsreizen en single reizen te boeken. Hieronder vind je een overzicht van een aantal populaire bestemmingen voor singles, met een korte omschrijving:

  1. Rondreizen Cuba – een tropische reisbestemming waar veel reizigers kiezen voor een georganiseerde rondreis. Met Cuba boek je een avontuurlijke vakantie waar je altijd een beetje meer flexibel moet zijn dan op veel andere bestemmingen, omdat het land op een heel andere manier geleid wordt dan andere landen.
  2. Rondreis Ierland – Ierland is een bestemming die op slechts anderhalf uur vliegen een fantastische reiservaring geeft voor mensen die houden van natuur, cultuur en wandelen. Tijdens deze rondreis bezoek je de mooiste plekken van Ierland en maak je prachtige wandeltochten.
  3. Rondreis Sri Lanka – behalve dat je tijdens de georganiseerde singlereis Sri Lanka enorm veel van het land te zien krijgt, is er ook ontzettend veel standaard inbegrepen bij je reissom. Zo zijn maaltijden inbegrepen, maar ook entreetickets tot de attracties die in het programma staan. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
  4. Eilandhoppen in Kroatië – een ideale vakantie voor wie wel wat wil zien, maar niet elke keer spullen in- en uit wil pakken. Tijdens de eilandhop-cruise reis je met je leeftijdsgenoten langs de kust van de Adriatische zee en bezoekt prachtige Kroatische eilanden. Een ideale combi van lekker relaxen en toch veel zien.
  5. Rondreizen Bali – Bali staat op menig bucketlist en met reden. Weinig plekken combineren prachtige natuur, een levendige sfeer en de mogelijkheid om activiteiten te ondernemen zo goed als Bali. Deze rondreis is niet voor niets enorm populair, met name onder jonge twintigers die graag samen met een groep reizen.

Reizen voor jongeren, twintigers en begin dertigers

Als je een jongeren groepsreis boekt bij Simi, reis je standaard met medereizigers tussen de 18 en 25, 18 en 32 of 24-32. Die leeftijdsgroepen zijn niet random gekozen trouwens. Hoewel er echt wel verschil zit tussen een 18-jarig en een 32-jarige, kun je in het algemeen wel stellen dat het gaat om een groep mensen die wel houdt van een beetje actie en in de avonden graag nog ergens wat gaat drinken met elkaar.

Je reist altijd met een groep mensen die dezelfde reis als jij gekozen hebben, dus dat heb je alvast met elkaar gemeen. Wel zo fijn! Daarnaast kunnen we, doordat we zo’n jonge leeftijden meenemen, het programma ook afstemmen op avontuur en gezelligheid. Zo zul je bij veel reisbestemmingen zien dat we op levendige plekken verblijven, vaak bij een stad of plek waar ‘s avonds ook iets te beleven is.

Ook de excursies in de reis, die altijd inbegrepen zijn bij de reissom, zijn afgestemd op jongere mensen. We kunnen daardoor standaard avontuurlijke activiteiten gewoon opnemen in het reisprogramma, waar dat met een single reis waar ook oudere deelnemers aan meedoen, ingewikkelder kan zijn.

Nieuwe mensen leren kennen!

Een georganiseerde groepsreis is een uitstekende manier om nieuwe mensen te leren kennen. Doordat je allemaal min of meer in dezelfde leeftijdsgroep valt, is het makkelijk kennismaken. Voor vertrek kun je al lid worden van een app-groep, waar je je nummer kunt invullen en op die manier alvast een beetje met elkaar kunt praten. Veel groepen spreken zelfs af ergens in Nederland om alvast samen wat te ondernemen. Een ideale manier om alvast wat voorpret te hebben, maar ook om de ergste spanning alvast van je af te laten glijden.

Een paar tips:

Alleen een vakantie boeken is spannend, maar denk er vooral niet te veel over na. In no time is het ijs gebroken!

  • Boek op tijd. Wacht niet te lang, want prijzen stijgen over het algemeen alleen maar als de vertrekdatum dichterbij komt.
  • Ga voor avontuur! Je kunt niet alles plannen in het leven, dus geef je over aan het avontuur dat je gaat beleven.
  • Kies de reis die bij jou als persoon past. Je zult merken dat je medereizigers dan ook goed bij je passen. 

You may also like