Home » De schoonheid van Midden Amerika

De schoonheid van Midden Amerika

by Eva Groene
nicaragua bezienswaardigheden en tips omslag

De landen van Midden Amerika zijn misschien niet zo bekend als vakantiebestemming maar zeer beslist de moeite waard. Je kunt bijvoorbeeld een mooie rondreis maken en daarbij een bezoek aan meerdere landen combineren. Panama, Nicaragua en Costa Rica zijn prima te combineren in een mooie rondreis. Je kunt dit op eigen gelegenheid oen door een auto te huren, maar er zijn ook mogelijkheden om een georganiseerde rondreis te maken onder leiding van een gids en met vervoer per touringcar.

Het Panamakanaal

Door de komst van het Panamakanaal werd de tocht van Amerika naar de Caribische Zee maar liefst ruim 12.000 kilometer korter. Bovendien was de eerdere route langs Kaap Hoorn niet zonder gevaar. Als je in Panama bent moet je dan ook zeker dit staaltje van hoogwaardig ingenieurschap. Het kanaal moest namelijk aangelegd worden door de jungle van Panama en dat was zeker geen eenvoudige klus. In Panama Stad, de hoofdstad van het land, kun je heerlijk cultuur snuiven en mooie koloniale panden bekijken uit lang vervlogen tijden.

Panamakanaal bezienswaardigheden en tips omslag

Costa Rica, het land van de Toekan

Panama en Costa Rica worden door een brug van elkaar gescheiden. Als je een groepsreis maakt gebeurt het vaak dat je te voet met je bagage deze brug oversteekt en na de paspoortcontrole de reis op het grondgebied van Costa Rica vervolgt. De toekan, een vogel die we in Nederland vooral kennen van een bepaalde restaurantketen, komt in Costa Rica gewoon in het wild voor. De kans is groot dat je deze mooie vogel tegenkomt. Costa Rica leeft vooral van de cacaoplantages. In de regenwouden groeit deze plant voorspoedig. Je kunt diverse excursies maken waarbij uitleg wordt gegeven over het productieproces van cacaoplant tot chocolade.

costa rica toekan bezienswaardigheden en tips

Gastvrij Nicaragua

Nicaragua was, evenals Panama en Costa Rica, ooit een Spaanse kolonie. En dat is nog goed te zien als je door het centrum van de stad Granada wandelt. Hier proef je nog de sfeer  van lang geleden. Mooie panden uit de koloniale tijd herinneren aan het rijke verleden van het land. In Granada kun je op je gemak rond dwalen door de gezellige straatjes met kleurrijke huizen. Neem een kijkje op de markt of strijk neer bij één van de vele restaurantjes. Ook de hoofdstad Managua is de moeite waard om te bezoeken. Vanuit Managua vertrekken rechtstreekse vluchten van en naar Schiphol. Deze stad is dan ook vaak het begin- of eindpunt van een rondreis door Midden Amerika.

nicaragua bezienswaardigheden en tips omslag

You may also like