Home » Rondreizen door de natuur van Europa

Rondreizen door de natuur van Europa

by Sander
Rondreizen door de natuur van Europa

Elk jaar is het weer uitzoeken wat nu weer de vakantiebestemming gaat worden. Vliegen wordt steeds goedkoper en de wereld wordt steeds kleiner. Dat komt mede ook door Social Media. Daardoor wordt de behoeftes van de vakantiebestemming zeker mee beïnvloedt. Mensen durven  verder te kijken dan de camping op de Veluwe of een strandvakantie aan de Costa. Ook willen veel mensen op bestemming ook iets beleven en dan bedoelen we niet quad rijden, maar juist op zoek gaan naar de locals en de natuur. Daarom hebben wij verschillende mogelijkheden op een rij gezet voor een avontuurlijke vakantie.

Wilde dieren spotten

Heb je er altijd wel eens van gedroomd om dolfijnen in het wild te spotten? Dan kun je op de website van SpottingWildlife opzoeken welke bestemmingen hiervoor geschikt zijn. Dolfijnen zijn namelijk niet overal in het wild te zien. Ook gelden er vaak verschillende beste reistijden voor het spotten van de dieren. Naast de dolfijnen op SpottingWildlife kun je ook op zoek naar andere diersoorten zoals walvissen, haaien, schildpadden, beren, wolven, olifanten apen, leeuwen en vele andere bijzondere dieren. Zo weet je wat, waar en wanneer je iets kunt spotten en aan de hand daarvan een bestemming uitkiezen.

Verre bestemmingen

Ook kiezen er steeds meer mensen voor om te reizen naar verre bestemmingen. Dat geldt ook voor gewone strandvakanties. Denk daarbij aan bestemmingen zoals Cuba, Brazilië, Thailand en de Dominicaanse republiek. Van deze strandvakanties vallen de prijzen vaak erg mee. Vooral als je goed op let en een mooie aanbieding kunt pakken. Een rondreis is vaak wel wat prijziger, maar zeker de moeite waard. Je ziet net iets meer. Leert ook meer over het land kennen en je komt de mooiste plekjes tegen die je anders niet ziet.

Natuur rondreis door Europa

Na zelf de hele wereld over te zijn gereisd besefte ik dat er in Europa ook zat mooie bestemmingen zijn. Zo hebben wij de fjorden in Noorwegen nog niet gezien en in Nieuw-Zeeland wel. Ook de bestemmingen om de hoek zoals de Belgische Ardennen en klein Zwitserland in Luxemburg kent diverse mooie stadjes en ongekende wandelmogelijkheden door de natuur. Wanneer je van de natuur houdt kan ik je ook rondreizen aanbevelen door Scandinavië, Oost Europa, het noorden van Spanje, Ierland en bijvoorbeeld de Abruzzen in Italië. Stuk voor stuk zijn dit bestemmingen waar je de mooiste natuurfoto’s zal maken, nieuwe natuurwandelingen zal maken en misschien wel bijzondere dieren in het wild zal spotten. Kijk op Reizendoejezo voor de mooiste rondreizen door Europa.

You may also like