Home » Rondreizen in Ierland buiten de gebaande paden

Rondreizen in Ierland buiten de gebaande paden

by Sander
Rondreizen in Ierland buiten de gebaande paden

Als u een rondreis in Ierland wilt maken, maar dan zonder asfaltwegen, dan is een zeilreis met een zeiljacht de ideale optie. Het mooie van deze rondreizen is natuurlijk het zeilen. Puur op windenergie en gebruikmakend van het tij zeilen we van de ene plek naar de andere. Elke dag bent u weer in een nieuwe haven of ankerplek en u komt op deze manier op plekken waar u anders niet zomaar komt. Bovendien reist uw accommodatie vanzelf mee, wel zo makkelijk.

Zeiljacht Cherokee is een snel en comfortabel 16 meter lang zeiljacht met een prachtig teakdek en ruime kuip. Er zijn slaapplaatsen voor 8 passagiers plus twee bemanningsleden. In de kajuit is een ruime zithoek met keuken er zijn natuurlijk ook wc’s en douches aan boord.

U komt aan boord in een groepje gelijkgestemden terecht; mensen die houden van het water en natuur. Door het samen zeilen ontstaat er snel een groepsgevoel en een leuke sfeer. Slapen en eten doet u aan boord en de laatste avond gaan we met zijn allen uit eten.

Het leuke en bijzondere van Ierland zijn de kleine sfeervolle haventjes, afgewisseld met bruisende steden zoals Dublin en Belfast. De Irish pubs zijn natuurlijk niet voor niets wereldberoemd, deze zijn daarom ook een zeer leuke afsluiting van de dag met vaak livemuziek.

Noord van Ierland ligt het kleine maar mooie Rathlin Island, dat alleen per boot te bereiken is. Robbert the Bruce heeft hier nog geschuild voor de Engelsen in zijn strijd om de Schotse kroon. Een kleine wandeling naar de vuurtoren wordt beloond met een prachtig uitzicht over de zee en in de verte kun je ook Schotland zien.

De weersomstandigheden, de natuur en de havens zijn zeer afwisselend, er is genoeg wind en de kusten zijn onbeschrijflijk mooi. Noord Ierland is niet voor niets vaak gebruikt als film decor in de serie ‘Game of Thrones’. De stroming kan sterk zijn wat soms zorgt voor uitdagende zeilomstandigheden. De gastvrijheid is ongekend en men is hier oprecht blij om toeristen te ontmoeten.

Zeilreizen met sightseeing

Op sommige zeilreizen is ook meer tijd ingepland voor sightseeing. In het vaarschema, bij de categorie C reizen, kunt u in de omschrijving lezen waar en wat de mogelijkheden zijn. De land excursies variëren van wandelen, tot een ‘Black cab’ tour in Belfast of bijvoorbeeld een ‘Hop on hop off’ tour langs de ‘Giant’s Causeway en Bushmill distillery in Noord Ierland. In Belfast liggen we naast het Titanic museum (dit beroemde schip is hier gebouwd) en een bezoek is zeker de moeite waard.

Zeilervaring heeft u niet nodig, de bemanning is ervaren en gediplomeerd en legt alles uit, daarna bepaald u zelf of u fanatiek mee wilt doen of gewoon wilt genieten en relaxen. Behalve de schipper vaart er ook een bootsman/vrouw mee die ook kookt. Voor de liefhebber wordt er graag vegetarisch gekookt.

Zeil mee voor een unieke rondreis in Ierland! Lees meer en bekijk de mogelijkheden:

https://www.offshore-yacht-charter.com/vakantie-rondreis-ierland/

You may also like