Home » Romantische bestemmingen

Romantische bestemmingen

by Sander
Romantische bestemmingen

Ga je met z’n tweeën op reis en ben je op zoek naar een romantische bestemming? Hieronder zijn een aantal bijzondere plekjes voor je verzameld. Mannen, als je op zo’n bijzondere locatie bent aangekomen, kan het zijn dat je partner ook nog iets anders verwacht: een ring. Dat is geen reden om te schrikken, want in de collectie sieraden van Lucardi vind je voor alle gelegenheden een mooi exemplaar. De hierna genoemde bestemmingen zijn weer eens iets anders dan de standaardplaatsen zoals Parijs of Venetië.

1. Rethymnon

In dit stadje op Kreta is het niet overbevolkt met toeristen en je treft hier het echte Griekenland nog. Dwaal door de smalle straatjes op zoek naar een klein restaurant waar de locals de voorkeur aan geven. Hier zijn er geen menukaarten, maar wel gezelligheid en heerlijk eten voor een schappelijk prijsje. Vlakbij het dorp ligt een mooi strand: Spilies Beach. Ook hier is het heerlijk rustig en romantisch.

2. Firenze

Het is mogelijk om je met een koets te laten vervoeren door de smalle straatjes van het typisch Italiaanse Firenze. Maar het is uiteraard geen goed idee om een paard hiervoor te laten zwoegen als je het ook gewoon met eigen benen af kan. Het mooiste is Firenze wanneer de zon ondergaat en de laatste stralen van die dag over de gebouwen en talloze bruggen werpt. Is dit het ideale moment om die ring tevoorschijn te halen of wacht je tot het echte Italiaanse diner?

3. Sevilla

Sevilla in Spanje ken je misschien vanwege de tradities, cultuur en de monumenten. Ook eten en drinken is hier tot in de puntjes verzorgd. Maar er is meer, en dan vooral voor wie op zoek is naar romantiek. Een zonsondergang bij de Guadalquiver is de mooiste op de wereld beweren de inwoners van de stad en waarom zou je dit tegenspreken. Ook kan je hier een boottochtje maken en de stad eens van een andere kant zien. Kan jij je iets voorstellen dat nog romantischer is? Vergeet de zonnebrandolie niet.

4. Sayulita

Zoek je het wat verder dan Europa? Wat dacht je van Mexico? Als je op zoek bent naar een romantisch plekje is het surfersdorpje Sayulita een goede keuze. Het ligt op 1 1/2 uur van de luchthaven van Puerto Vallarta. Hier vind je rust en kan je echt samen genieten van de kleine restaurantjes en cafés. De sterrenhemel is hier volkomen anders dan je in Europa gewend bent en daar zal je met open mond van verbazing naar kijken. Uiteraard kan je gaan avondzwemmen in de stralen van de ondergaande zon.

5. Menorca

Dit is een minder bekend eiland van de Spaanse Balearen en derhalve geschikt voor een romantische vakantie. De kleine en stille baaitjes met de groenblauwe zee zijn er net zo mooi als op Mallorca of Ibiza maar wel vaak verlaten. Daar kom je toch voor als je wilt genieten van het samen zijn? Daarbij mag je ook nog rekenen op aantrekkelijke prijzen in de horeca. Dat wordt extra genieten.

You may also like