Home » De rijke cultuur van China

De rijke cultuur van China

by Eva Groene

China is nog steeds een gesloten land. De wetten zijn er streng en de inwoners kennen in vergelijking met Nederland maar weinig vrijheden. Maar toch zijn veel Chinezen tevreden en trots op hun land. En dat laatste is zeker niet onterecht. Want China heeft veel te bieden als het gaat om bezienswaardigheden en cultureel erfgoed. De Chinese Muur kent natuurlijk iedereen van de vele foto’s die hiervan gemaakt zijn. Maar er is nog zoveel meer te zien in dit indrukwekkende land.

Beijing, de bruisende hoofdstad

Veel rondreizen door China beginnen in de hoofdstad Beijing, die vooral bekend is van het Plein van de Hemelse Vrede, waar studenten ooit betoogden voor meer vrijheid. In Beijing vind je onder andere de “Verboden Stad” een wijk die is afgesloten voor het “gewone volk”. Hier woonden vroeger de keizers en hun directe familie met hun bedienden. Voor burgers was deze plek verboden terrein. In de Chinese hoofdstad bevindt zich ook de Tempel van de Hemel. Toen China nog een keizerrijk was, was dit de plaats waar de heersend keizer naartoe ging om te bidden voor een goede oogst. Om deze tempel heen liggen mooie parken, waar ook de Chinezen zelf graag komen om te musiceren, te picknicken en van het weer te genieten.

beijing china bezienswaardigheden en reistips

Shanghai, het zakencentrum van China

Als je niet in Beijing aankomt vanuit Europa dan is het vast en zeker Shanghai. De tweede stad van China is het zakencentrum van het land. Hier vind je ultramoderne gebouwen waar vanuit multinationals hun bedrijf bestieren. Ook he bankwezen is in deze miljoenenstad goed vertegenwoordigd. Maar toch is niet alles modern in Shanghai. Er zijn gelukkig ook nog genoeg panden bewaard gebleven uit lang vervlogen tijden. Zo zie je in deze stad een mooi contrast tussen heden en verleden.

shanghai china bezienswaardigheden en reistips

De Chinese Muur

De Chinese Muur is ruim 6.000 kilometer lang en werd eeuwen geleden gebouwd met als doel het toenmalige keizerrijk China te beschermen tegen aanvallen van vijandige volken. De Muur dient allang niet meer ter verdediging van het land maar is nog steeds één van de bekendste toeristische trekpleisters van China. Je kunt de Muur op verschillende plaatsen in het land bezoeken. Dit kan onder andere in de omgeving van de hoofdstad Beijing. Het is overigens een fabeltje dat de Muur vanuit de ruimte te zien zou zijn, dit is pertinent niet waar. Maar dit neemt niet weg dat het nog steeds één van de meest imposante bouwwerken is die ooit door mensen is gerealiseerd.

chinese muur china bezienswaardigheden en reistips

You may also like