Home » Op zakenreis naar Griekenland: tips om de kosten te drukken

Op zakenreis naar Griekenland: tips om de kosten te drukken

by Sander
Op zakenreis naar Griekenland: tips om de kosten te drukken

Griekenland is het land waar de Titanen de plak zwaaiden en waar Poseidon de aarde deed beven. Maar het is ook het land van wijn, moussaka en een aanzwengelende economie. Want sinds de crisis net zoals Poseidon het land op zijn grondvesten deed daveren, is er wel degelijk sprake van economisch herstel. En dus schuilen zakelijke kansen er voortdurend om de hoek.

Ga ook jij op zakenreis naar Griekenland? Lees dan zeker deze tips om de kosten te drukken.

Ga op zoek naar goedkope tickets

De prijzen van vliegtickets verschillen van dag tot dag. En dus is het een kunst om het ideale vertrek- en terugkeermoment vast te leggen. Soms is het nu eenmaal goedkoper om nog een extra dagje te genieten van de Egeïsche zeebries. Op het internet zijn er verschillende tools waarmee je de goedkoopste vliegtickets opspoort. Onder andere Google Flights combineert de prijzen van verschillende aanbieders.

Wil je niet alleen een vliegticket boeken maar meteen ook een appartement of hotel? Maak het jezelf dan gemakkelijk en kies voor een touroperator. In dit geval is TUI een aanrader omdat je er steeds geniet van de laagsteprijsgarantie. Vind je elders een goedkopere vakantie, dan betalen zij het verschil terug en krijg je er ook nog eens een extra korting bovenop. Vergeet dus niet even het net af te speuren.

Villa’s en appartementen zijn meestal goedkoper

Uiteraard zijn er nog een aantal andere zaken waaraan je moet denken voordat je in het vliegtuig stapt. Huisvesting is daar een voorbeeld van.

Een hotel is bijvoorbeeld eenvoudig, maar een eigen villa of appartement is toch veel handiger. Zeker indien je op zakenreis bent en intussen ook in alle rust aan de slag hoopt te gaan. Uiteraard bespaar je nog extra omdat je er zelf kan koken. Dat is al helemaal de waarheid indien je jouw boodschappen doet in de plaatselijke winkeltjes.

Besparen op (openbaar) vervoer

De meeste Griekse steden beschikken over een uitstekend openbaar vervoernetwerk. Vooral de publieke vervoersmaatschappij KTEL kent een intensieve dienstverlening, waardoor reizen per bus eenvoudig aansluit bij de zakelijke plannen. Moet je lange afstanden afleggen? Dan kan je ook per trein reizen. Koop treintickets wel steeds aan het loket en niet in de trein, want daar zijn ze al snel 50% duurder. Vraag indien nodig ook meteen om een retourticket, want ook zo kan je 20% besparen.

Weet wel dat de dienstverlening van de Griekse treinmaatschappij OSE minder uitgebreid is en dat het hierdoor toch interessanter kan zijn om een wagen te huren. Neem in dat geval zelf even jouw navigatiesysteem mee, want er zijn nog veel Griekse autoverhuurbedrijven die daarvoor een toeslag aanrekenen.

Heb je tot slot even de tijd? Soms kan het financieel interessanter zijn om op een andere luchthaven te landen, een auto op te pikken en zelf naar jouw bestemming te rijden. Zelfs indien je een veerboot nodig hebt, kan je soms veel besparen. Gebruik dan wel de iSlands applicatie die je gewoon in de App Store vindt. Het helpt je immers de best geschikte en goedkoopste veerdienst op te sporen.

You may also like