Home » Op vakantie naar de Verenigde Arabische Staten? 5 tips!

Op vakantie naar de Verenigde Arabische Staten? 5 tips!

by Sander
Op vakantie naar de Verenigde Arabische Staten? 5 tips!

De moderne Verenigde Arabische Emiraten (VAE) beslaan een gebied dat ongeveer zo groot is als Oostenrijk. Maar de contrasten tussen de zeven emiraten die deze natie omvatten, kunnen nauwelijks groter zijn. Of het nu gaat om grootte, rijkdom, culturele vooruitzichten of de algemene sfeer die er hangt.

Het is moeilijk om niet onder de indruk te raken van de flitsende, door de mens gemaakte wonderen van de Verenigde Arabische Emiraten. Van de Grand Moskee in Abu Dhabi, tot de Burj Khalifa, die de hemel van Dubai doorboort als ’s werelds hoogste gebouw.

Dwaal door de labyrintische souks (markten), luister naar de gebedsoproepen, shop ‘till you drop in  de enorme winkelcentra en betreed een van de vele themaparken. Maar voordat je naar de VAE reist, zijn er een aantal belangrijke tips om in je achterhoofd te houden. Hieronder leggen we er een paar uit:

1.     Respecteer de lokale wetten

De wetgeving van de Verenigde Arabische Emiraten kunnen wat strenger zijn dan in andere landen. Niet altijd zijn dingen die in Nederland als normaal worden beschouwd, hier ook toegestaan. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat de mensen in de VAE bepaald gedrag aanstootgevend kunnen vinden (denk aan vloeken of hard roepen), dus wees voorzichtig en gedraag je netjes. Dat wil zeggen: wees respectvol. Vooral op bepaalde plaatsen die als heilig worden beschouwd, of tijdens de Ramadan.

2.     Pas je kledingstijl aan

Vooral vrouwen moeten hier voorzichtig mee zijn. Het is namelijk niet toegestaan ​om veel huid te tonen op straat. Dat is dan ook een goede reden om je NIET te kleden om indruk te maken. Lees: geen buiktopjes en korte rokjes! Teveel aandacht trekken is namelijk niet oké.

Zorg ervoor dat de bovenkant van je armen en benen bedekt zijn en dat er vooral geen ondergoed te zien is. Haal het daarnaast ook niet in je hoofd om in je zwembroek of bikini door de stad naar het strand te gaan. Zwemkleding is alleen toegestaan op het strand of bij zwembaden!

3.     Kies je reisperiode slim

Doe het jezelf niet aan om tijdens de zomermaanden naar de Verenigde Arabische Emiraten te vliegen. Je kunt dan echt niks uitvoeren wegens de hitte! De beste tijd om de VAE te bezoeken qua weer is van december tot februari, wanneer de temperaturen meestal wat lager liggen. Vluchten en hotels zijn rond deze periode echter het duurst, dus maak hier een goede afweging in.

Na- en voorseizoenen, zoals mei en september, zijn meestal niet zo overdreven heet als de zomermaanden en vaak wat goedkoper dan de winter.

Je kunt zelfstandig naar de VAE reizen of met een reisorganisatie. Ga bijvoorbeeld op vakantie naar de Verenigde Arabische Emiraten met FTI en verblijf in Abu Dhabi, Dubai of Ras al Khaimah.

4.     Maak niet overal zomaar foto’s van

Toeristen, en dan vooral degenen met een passie voor fotografie die op vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten zijn: maak niet overal foto’s van! Het maken van foto’s van sommige overheidsgebouwen en militaire installaties is simpelweg niet toegestaan. Je kunt hier zelfs een flinke straf voor krijgen.

En denk je als man zijnde dat het lachen is om foto’s van vrouwen op het strand te maken? Of van vliegtuigen die komen aanvliegen? Think again. Als je niet voorzichtig bent, kun je snel verkeerd worden begrepen en als verdacht worden beschouwd, dus let hier echt goed mee op.

Lees ook: 6 tips die je helpen bij het inpakken van je koffer.

5.     Laat je informeren voordat je een hotel boekt

Ben je onder de 18? Dan kun je niet verblijven in een hotel als je niet wordt vergezeld door een volwassene. Bij het inchecken moet je normaalgesproken een fotokopie van je paspoort of je identiteitsbewijs laten zien. Daarnaast hebben sommige hotels buiten deze nog andere regels, zoals het niet toestaan van kinderen of het niet schenken van alcohol.

Laat je niet tegenhouden door bovenstaande tips. Deze zijn puur om je te informeren over de regelgeving, niet om je af te schrikken. De Verenigde Arabische Emiraten zijn geweldig. En het is altijd top om een ​​nieuwe cultuur te ervaren. Mits je goed voorbereid bent dus!

You may also like