Home » Op vakantie met een camper; ultieme vrijheid!

Op vakantie met een camper; ultieme vrijheid!

by Guido van der Sanden
Op vakantie met een camper; ultieme vrijheid!

De ultieme vakantie; ik heb de vrijheid om te gaan en staan waar ik wil. Voor mijzelf kan ik het zo comfortabel mogelijk maken om te ontspannen en ik kan genieten van de privacy en de ruimte om zonder al te veel poespas, zo de natuur in te trekken. Daarbij is voor mij de ultieme vakantie ook nog eens lekker betaalbaar. Heel wat eisen, daar ben ik mij zeker van bewust.

Ik heb Goboony ontdekt en de mannen achter dit bedrijf beloven dat het kan. Je huurt heel simpel via hun website de camper van iemand anders, want als die thuis stil staat kun je er maar beter iemand anders gebruik van laten maken.

Deeleconomie

Heel wat heb ik afgedeeld de laatste jaren. Slaapkamers via Airbnb, eten via Thuisbezrgd! en statafels via Peerby. Volop profiteren van de deeleconomie zit me dan ook in het bloed. Goboony is dan ook een prima aanvulling op bovengenoemd rijtje. Ze legden een online platform aan en campereigenaren kunnen hun vakantiehuis op wielen verhuren aan mensen zoals mij. Zo kan ik op avontuur en staat de camper van hen niet te verstoffen in de garage!

Zo werkt dat

Dat werkt heel simpel. Op Goboony vul je even in wanneer je op vakantie wil en waar naar toe. Goboony zoekt dan voor je alle beschikbare wagens uit, en zeker wanneer je op tijd reserveert is het aanbod nog groot. Er zijn zelfs campers beschikbaar in het buitenland. Alles is te krijgen, van volkswagenbusjes tot 6-persoons mobielen, uitgebreide bedrijfswagens, ouderwetse oldtimers maar dan helemaal opgeknapt en zelfs hypermoderne familiecampers worden er aangeboden. Voor €250,- per week huur je al een doodgewone eenvoudige camper.

Goboony zorgt ervoor dat jij met een heel simpel en makkelijk even de camper van een vreemde kunt huren. Pechhulp en vervangend vervoer zitten meestal bij het pakket in, alsmede een goede verzekering. Er is wel een eigen risico, per verhuurder en camper is dit wel verschillend, maar je kunt er zelfs voor kiezen om het af te kopen.

Daarom een campervakantie

Dat een camper staat voor de ultieme vrijheid, weten we allemaal. Zelf bepalen waar je naar toe gaat en hoe lang je er blijft. Stoppen voor het maken van een foto? Niemand die zegt dat het niet kan of mag. En zelfs je bagageruimte lijkt wel oneindig ten opzichte van het vliegtuig.

Samen in een camper is ook veel gezelliger dan met onbekende mensen in een vliegtuig zitten. Moeilijk bereikbare plekken bezoeken is geen probleem meer omdat je niet meer afhankelijk bent van taxi’s of openbaar vervoer. En voordelig is het ook nog eens.

Niemand heeft je vertelt dat je de meest luxe camper moet nemen, zelfs voor een klein budget krijg je nog een prima camper met alle basis voorzieningen. Camperplaatsen zijn vaak ook nog eens spotgoedkoop en soms zelfs gratis. Je kunt zelf koken, dus eten in een duur restaurant is ook niet nodig.

De wind wappert al door mijn haren, terwijl ik geniet van de gedachte dat ik straks met een hippe camperbus, met het raampje omlaag, door de Franse bergen tour.
Hoe ziet jouw ultieme campervakantie eruit?

Bon voyage!

You may also like