Home » Op rondreis door Vietnam? Vraag op tijd je visum aan!

Op rondreis door Vietnam? Vraag op tijd je visum aan!

by Sander
Op rondreis door Vietnam Vraag op tijd je visum aan!

Vietnam heeft iets mysterieus, omdat het land gedurende lange tijd niet toegankelijk was voor westerse toeristen. Door de langdurige oorlog met de Verenigde Staten en het leed dat daardoor aan beide kanten is ontstaan, duurde het een periode voordat ook dit mooie deel van Zuidoost-Azië weer open werd gesteld voor bezoekers uit het westen. Vergeet echter tijdens een bezoek nooit dat voor vele Vietnamezen de oorlog iets is dat hun heeft leven heeft bepaald en ook vandaag de dag nog steeds in gedachten is. Een visum Vietnam is verplicht voor Nederlanders die het land willen bezoeken. Hou er rekening mee dat het minder eenvoudig is om een visum voor dit land te krijgen dan voor de meeste andere landen in deze regio. Begin dan ook tijdig met de voorbereidingen als je bijvoorbeeld van de zon wilt genieten in de wintermaanden.

De ambassade

Als je via de ambassade een visum wilt aanvragen, kan dat in Den Haag. Als je het tijdens een bezoek aan Den Haag kunt regelen, weet je in ieder geval zeker dat je beschikt over een geldig visum. Dit visum is wel beduidend duurder dan de overige opties. Een dergelijk visum is geldig voor 30 dagen. Als alles volgens verwachting verloopt, krijg je op dezelfde dag je paspoort en visum terug. Kijk voor verdere informatie en openingstijden op de site van de ambassade.

golden bridge vietnam

Een visumbureau

Als je niet in de gelegenheid bent om de ambassade te bezoeken en opziet tegen de rompslomp om het zelf te regelen, kan je een visum voor Vietnam laten aanvragen via een visumbureau. Dat kost uiteraard wat extra, maar geeft je ook de zekerheid dat een professionele partij de zaak voor je regelt. Kies altijd wel een betrouwbare partij die goede referenties heeft. Meestal is de procedure als volgt:

  • Kies het juiste visum (vrijwel altijd een toeristenvisum).
  • Vul het formulier op de site in en print dit.
  • Stuur het formulier met je paspoort aangetekend op.
  • Betaal voor de kosten.

In dit geval krijg je ook een visum voor 30 dagen. Hou er rekening mee dat je bij aankomst in het land nog een stempel nodig hebt van de Immigration Office. Hiervoor moet je ter plaatse betalen (momenteel ongeveer $ 25 minimaal).

Zelf online aanvragen

Je kunt via de Vietnamese overheid ook sinds kort een visum online aanvragen, Ga daarvoor na de National web portal immigration van Vietnam. Vul hier alle noodzakelijke gegevens in en betaal het genoemde bedrag. Wacht minimaal 3 dagen op goedkeuring. Als het visum wordt goedgekeurd krijg je een registration code waarmee je een visum kunt printen. Ook dit visum moet worden gestempeld bij aankomst.

In een buurland

We zouden deze optie slechts aanraden als je min of meer onverwacht ook een bezoek aan Vietnam wilt brengen als je een van de buurlanden bezoekt. De meeste reisbureaus kunnen dit redelijk snel voor je regelen zonder al te hoge kosten. Kies altijd voor een betrouwbare reisorganisatie eb besef dat het mogelijk is dat het visum niet wordt toegestaan. Kies voor zekerheid.

You may also like