Home » Op pad met je baby: wat neem je allemaal mee?

Op pad met je baby: wat neem je allemaal mee?

by Scott
Vakantie met baby

Waar je voorheen voldoende had aan een portemonnee en een mobiele telefoon, heb je na een gezinsuitbreiding meer spullen nodig. Welke spullen mag je niet vergeten, wanneer je van huis vertrekt met de kleine? Op deze pagina vind je een handig overzicht van de belangrijkste spullen voor een dagje uit met je kind. 

 Je kunt hierbij verschillende categorieën van elkaar onderscheiden. Denk bijvoorbeeld aan een categorie kleding, een categorie verzorging, voeding en medicijnen. Maak voor ieder van deze categorieën een checklist, afhankelijk van hetgeen je baby nodig heeft.  

Voldoende kleding voor de kleine

Om op pad te kunnen gaan, is voldoende kleding essentieel. Denk hierbij niet alleen aan verschillende truitjes en een schone broek. Ook heeft je kind wellicht spullen nodig om te kunnen slapen. Dit is in het bijzonder belangrijk, wanneer je van plan bent om ergens te overnachten of een lange tijd in de auto moet zitten. Overnacht je ergens? Neem in dat geval ook een slaapzak en bijvoorbeeld een babyfoon mee.  

Spullen voor de verzorging van je kind

Op pad met baby

Naast kleding mogen ook de benodigdheden voor de verzorging van je kind niet ontbreken. Denk hierbij aan luiers, billendoekjes en bijvoorbeeld een nagelschaartje. Ook een kam en bijvoorbeeld billenzalf komen goed van pas, wanneer je met de kleine op pad gaat. Je wilt schrale billetjes kunnen voorkomen. Ook is een handig verschoonmatje voor je baby ideaal om mee te nemen! 

Voeding voor je baby

Een derde categorie met spullen die je niet mag vergeten bij een uitje met de kleine, is een categorie met voeding. Denk bijvoorbeeld aan moedermelk of kunstvoeding. Ook spuugdoekjes en slabbetjes mogen niet ontbreken. Bescherm je eigen kleding met een hydrofiel luier. Een hydrofiel luier komt daarbij van pas, wanneer je het kindje ergens wilt kunnen wassen. Ook handig: een flessenwarmer met een accu. Kies voor een compact model, zodat je deze eenvoudig mee kunt nemen. 

You may also like