Home » Oostenrijk blijft de populairste wintersportbestemming

Oostenrijk blijft de populairste wintersportbestemming

by Sander
Oostenrijk blijft de populairste wintersportbestemming

Oostenrijk is voor veel Nederlanders een van de populairste landen om op wintersportvakantie te gaan. Dit is helemaal begrijpelijk, want in Oostenrijk kun je vrijwel het hele jaar door genieten van wintersport.

Oostenrijk biedt veel sneeuwzekerheid en sommige gebergtes hebben zelfs 100% garantie op sneeuw, waardoor Oostenrijk binnen Europa op nummer een staat wat betreft de meeste sneeuwzekere gebieden. Frankrijk staat hier op nummer twee en Duitsland op drie. Naast veel sneeuwzekerheid, biedt Oostenrijk nog meer. Mensen gaan hier graag op wintersport omdat er veel mogelijkheden zijn om er een familievakantie van te maken. Er zijn verschillende pistes en skigebieden te vinden die gezellige après-ski activiteiten aanbieden. Ben je meer op zoek naar uitdaging op de piste? Dan kun je misschien beter naar Frankrijk gaan, terwijl Duitsland juist weer heel geschikt is voor wintersporters met weinig ervaring. Alle drie de landen hebben zichzelf de afgelopen jaren veel verbeterd op het gebied van gezins- en kindvriendelijkheid, après-ski-gelegenheden en kwaliteit van de piste zelf.

Uiteenlopende skigebieden in Oostenrijk

Oostenrijk heeft verschillende skigebieden, dus waar jij wintersport wilt doorbrengen, hangt af van een aantal zaken. Ga je bijvoorbeeld met kinderen op wintersport, dan wil je natuurlijk een kindvriendelijk skigebied. Of wil je juist lekker kunnen feesten in een après-ski bar? Sölden is het grootste skigebied in Oostenrijk en ook meteen een van de populairste. Sölden is dan ook primair gericht op toeristen en hier worden jaarlijks zo’n twee miljoen overnachtingen geboekt. Voor gezinnen en families is Sölden ideaal, want er zijn allerlei activiteiten die je hier kunt ondernemen. Zo kun je bijvoorbeeld een van de vele wandelroutes kiezen, je laten betoveren door een magisch skigebied en slenteren door schattige dorpjes in de buurt zoals Heiligkreuz, Hochsölden, Rettenbach, Vent en Zwieselstein. Ook Kaprun is een topgebied voor zowel wintersport als wandelingen. De Kitzsteinhorn gletsjer in Kaprun is ruim drieduizend meter hoog en wordt door veel mensen als het ultieme wintersportparadijs gezien. In het dorp rondom deze gletsjer kun je bovendien lekker wandelen.

Lees ook: Ontsnap aan de winter op deze vijf zonzekere bestemmingen

Best beoordeelde wintersportgebied in Oostenrijk

De reiswebsite Zoover deed onderzoek naar de beste gebieden in Oostenrijk waar je kunt wintersporten. In dit onderzoek zijn zo’n 35.000 beoordelingen meegenomen en hieruit bleek dat Nederlanders het liefst naar Oostenrijk gaan voor wintersport. Frankrijk stond op nummer twee en Duitsland op drie. De meegewogen factoren waren onder andere de verhoudingen tussen prijs en kwaliteit en de après-ski-mogelijkheden. Zwitserland scoorde trouwens ook goed. Naast Frankrijk en Duitsland was dit ook een goede bestemming om op wintersport te gaan.

Waar is de leukste après-ski?

Voor de wintersport zelf moet je volgens Zoover dus in Oostenrijk zijn, maar hoe zit het met de après-ski? Uit datzelfde onderzoek bleek dat Ischgl de beste après-ski-activiteiten heeft. Verder is uit het onderzoek duidelijk geworden dat Nederlanders tijdens de wintersport het liefste in een appartementje slapen. Voor de après-skifans is het ideaal als het appartement dichtbij een uitgaansgebied ligt, maar eigenlijk willen de meeste Nederlanders het liefst dat het appartement zich vlakbij de piste bevindt. Zo kun je binnen een mum van tijd op de top staan!

Een eigen appartement in Oostenrijk

Wat je wintersport echt compleet zou maken? Een eigen huisje in Oostenrijk! Wanneer je ieder jaar een wintersportvakantie boekt naar Oostenrijk, wordt het op een gegeven moment goedkoper om te investeren in een prachtig appartement. Wanneer je zelf niet op wintersport bent, kun je het appartement namelijk ook verhuren aan andere wintersportfanaten! Nieuwsgierig geworden? Check huiskopen-oostenrijk.nl voor meer informatie over het aanschaffen van een vakantiewoning in Oostenrijk.

You may also like