Home » Ook op vakantie een workout op maat

Ook op vakantie een workout op maat

by Sander
Ook op vakantie een workout op maat

Het dagelijkse leven is behoorlijk veranderd, maar er schijnt een licht te zijn aan het eind van een tunnel, die behoorlijk lang is geweest. Misschien is het nog niet de tijd om aan vakanties ver weg te denken, maar een uitje af en toe, met inachtneming van de plaatselijk geldende regels, moet inmiddels wel weer kunnen. Maar hoe zit het eigenlijk met jouw conditie? Ben jij wel klaar voor die wandelvakantie? Ook het sportschoolbezoek zal er wellicht de afgelopen tijd bij ingeschoten zijn. Misschien is dit het moment om te beginnen met een thuis fitness programma. Wat daar tegenwoordig onder wordt verstaan kan je hier lezen.

De tijd van de fitness video’s is echt voorbij

Als je thuis aan fitness wil doen, heb je vaak motivatie nodig en ook een goed voorbeeld. Ex-filmster Jane Fonda heeft er een extra fortuin mee verdiend door in een strak trainingspakje oefeningen voor te doen op video die je thuis kon nadoen. En als het niet de mooie Jane was op de video werd je wellicht getraind door een bodybuilder met een aantal spieren die je zelfs in je dromen niet kon realiseren.

De video’s waren vaak niet echt motiverend, omdat ze steeds hetzelfde boden en niet waren afgestemd om jouw behoeften en voortgang. Een hele stapel video’s kopen was ook geen succes, omdat je daardoor meer van hetzelfde kreeg. Tenslotte was het de bedoeling om zoveel mogelijk video’s te verkopen en daarom werden ze gericht op de middelmaat qua training en oefeningen. Die situatie heeft geduurd tot 2015 en zorgde er vaak voor dat van de fitness thuis trainingen niet veel terecht kwam. Daarvoor in de plaats is er nu de digitale training.

Wat is het verschil tussen video’s en digitale training?

Wat motiveert je om  door te gaan met je fitness training thuis en wellicht ook tijdens je toekomstige vakanties? Het belangrijkste is dat er sprake is van variëteit, kwaliteit en leuke content. Op een platform van thuis fitness zie je oefeningen op ieder niveau die uitgelegd worden door bekende en ervaren trainers. Met een druk op de knop kan je naar een ander niveau of ander soort oefeningen gaan. Misschien zien niet alle instructrices eruit als Jane Fonda en zijn er ook trainers die body-building niet als beroep hebben, maar ze bieden kwaliteit en veel variëteit.

Als jij 3 keer per week 25 minuten thuis of elders oefeningen volgt op jouw niveau, is het zeker dat je conditie daar beter door wordt. Een ander groot voordeel van een dergelijk platform is dat het niet beperkt is tot trainingen. Gezond leven is immers niet alleen gebaseerd op fitness training. Gevarieerd eten, minder stress en goed slapen zijn onlosmakelijk verbonden met een goede conditie en voldoende weerstand tegen de welvaartsziekten die tegenwoordig zoveel mensen kwellen. Op een digitaal platform voor thuis fitness vind je ook antwoord op al je vragen hoe je tot een gezonde leefstijl komt zonder daarbij levensvreugde te moeten ontberen. Een digitaal trainingsplatform kan je via internet vrijwel overal bereiken.

You may also like