Home » Een onvergetelijk bezoek aan Sri Lanka

Een onvergetelijk bezoek aan Sri Lanka

by Eva Groene

Sri Lanka is een eiland in de Indische Oceaan. Het land ligt voor de kust van India. Sri Lanka is vooral bekend vanwege de productie en export van thee. De vroegere naam van dit land was Ceylon en “Ceylon thee” is nog steeds bekend in Europese landen. De hoofdstad van Sri Lanka is Kotte, en niet Colombo wat veel mensen denken. Colombo is wel de plaats waar je arriveert als je met het vliegtuig naar Sri Lanka gaat. Vanuit Nederland zijn er geen rechtstreekse vluchten, je vliegt via Londen of via Frankfurt. Sri Lanka heeft circa 23 miljoen inwoners en de overgrote meerderheid daarvan is boeddhist.

Herlevend toerisme

Sri Lanka heeft jarenlang te lijden gehad van een grillige burgeroorlog. De Tamils in het noordoosten van het land streefden naar onafhankelijkheid en dus was dit deel van het land tot 2009 niet veilig voor toeristen. Nog steeds liggen er vele landmijnen en wordt dus dringend aangeraden om altijd op de paden te blijven als je het noorden bezoekt. Daarnaast werd Sri Lanka in december 2004 getroffen door de bekende tsunami die enorme schade veroorzaakte. Er moest keihard gewerkt worden om deze te herstellen. Inmiddels krabbelt het land op en begint ook het toerisme naar Sri Lanka steeds beter op gang te komen.

sri lanka zonsondergang bezienswaardigheden travelgek

Culturele Driehoek

Alles in Sri Lanka staat in het teken van de verering van Boeddha. Je kunt als toerist de zogenaamde Culturele Driehoek bezoeken. Deze driehoek wordt gevormd door de stad Anuradhapura in het noorden, Pollonaruwa in het oosten van het land en in het midden de stad Kandy, die wordt gezien als de “culturele hoofdstad” van Sri Lanka. In deze drie steden vind je koninklijke paleizen, boeddhistische tempels en kun je genieten van het prachtige natuurschoon van het eiland. Binnen de Driehoek ligt ook Lion’s Rock, de belangrijkste rotsformatie van Sri Lanka, die zijn naam dankt aan de vorm die doet denken aan een leeuwenkop.

Zonaanbidders gaan naar Sri Lanka

Veel toeristen laten de cultuur voor wat die is en strijken neer op de stranden. De stranden aan de westkust zijn het populairst, omdat ze dichtbij de luchthaven gelegen zijn en dus gemakkelijk bereikbaar. Wil je een wat rustiger verblijf, huur dan een chauffeur en laat je naar de zuidkust van het eiland brengen. De hotels zijn hier ook aanzienlijk goedkoper en het is er even mooi en karakteristiek als aan de toeristische westkust.

sri lanka strand reistips

You may also like