Home » Ontdek ons eigen land vanaf het water

Ontdek ons eigen land vanaf het water

by Sander

Gave reizen maken en de hele wereld verkennen is natuurlijk gaaf, maar ons eigen landje heeft ook enorm veel te bieden!. Nederland is namelijk een echt waterland, aan rivieren en meren is dan ook geen gebrek. In een opblaasbare rubber boot of kajak kun je genieten van de prachtige natuur die Nederland te bieden heeft. Van relaxte tochtjes over rivieren en meren tot ruige tochten langs de kust. Hieronder hebben wij een aantal mooie locaties opgesteld, die je zeker eens gezien moet hebben.

1. Leiden

Leiden is een bruisende, gezellige studentenstad met vele gezellige terrassen en kroegjes. Deze stad kun je natuurlijk te voet verkennen, maar hoe gaaf is het om dat eens via het water te doen. Vanaf het water ontdek je hele andere plekjes in Leiden die je anders niet zou kunnen bereiken. Zo kom je prachtige huizen tegen en kun je onder de bruggen doorvaren. Stop onderweg langs de kant voor een gezellig hapje of borreltje en geniet van de gezelligheid die leiden te bieden heeft. In leiden kun je kajaks en kano’s huren, maar je kunt ook gebruik maken van een opblaasbare kajak. Deze kun je overal waar jij wil ter water laten en je bent niet afhankelijk van verhuurtijden.

2. De blauwe verbinding – Rotterdam

De blauwe verbinding is een bijzondere waterverbinding die pas sinds 6 juli 2018 geopend is. Dit water verbindt het Zuiderpark in Rotterdam met de Zuidpolder van Barendrecht. De Blauwe Verbinding is geschikt voor kano’s, kajaks, en kleine roei/fluisterbootjes. Ook is de verbinding een aantrekkelijke plek voor zwemmers, zonaanbidders, wandelaars en fietsers. De oevers worden zoveel mogelijk natuurlijk ingericht. Er is bovendien plaats voor voorzieningen zoals een pannenkoekhuis, steigers en zitjes. Er zijn dus genoeg plekken waar je kunt stoppen en gezellig kunt aanmeren. Er is de mogelijkheid om ter plekke kano’s of boten te huren, maar je kunt ook je eigen opblaasbare rubberboot meenemen. Deze kun je overal ter water laten en is gemakkelijk aan te meren.

3. Weerribben – Overijssel

De weerribben is een van de mooiste gebieden van Nederland met prachtige wateren. Hierom is dit gebied een paradijs voor peddelaars. Tussen muren van riet vaar je steeds verder het groen in, tot je alleen je eigen peddels en het gezang van rietzangers en karekieten hoort. Je kunt in dit gebied zelfs otters tegenkomen! Vaar van dorp naar dorp of van B&B naar B&B, de weerribben heeft het allemaal te bieden. Ga ook zeker eens langs Giethoorn, het Venetië van Nederland.

Hopelijk ben je door middel van deze blog voorzien van een portie inspiratie, tijd om je opblaasbare rubberboot, kajak of sup board weer voor de dag te halen en te genieten van de diverse vaarroutes, veel vaarplezier!

You may also like