Home » Ontdek Europa… hier zit je altijd goed!

Ontdek Europa… hier zit je altijd goed!

by Sander
Ontdek Europa… hier zit je altijd goed!

Ben je een weekje vrij? Ga er dan heerlijk op uit. Een onvergetelijke vakantie is toch waar iedereen van droomt? Europa is schitterend en heeft vele mooie plekken, waaronder de steden en dorpjes. In deze blog noemen we verschillende plekken, wie weet doe je er nog inspiratie door op!

Nederland

Zet je mooie racefiets achterop de bagagedrager van je auto en rijd naar onze prachtige hoofdstad: Amsterdam. Daar begint je fietsweek. Eenmaal in Amsterdam aangekomen, parkeer je je auto ergens buiten de stad. Daar betaal je niet veel aan parkeerkosten en is het soms zelfs gratis parkeren. Haal je racefiets van de auto en ontdek de prachtige binnenstad. Na een dagje in Amsterdam keer je weer terug naar de auto en rijd je door naar de dichtstbijzijnde volgende stad. Bij elke grote stad waar je strand, trek je eventjes de fiets van je auto en ga je de binnensteden ontdekken. Onderweg kun je steeds bepalen waar je overnacht.

Spanje

Wil je liever naar het buitenland? In Spanje kom je ontzettend veel leuke dorpjes tegen, die zich bij uitstek lenen om heerlijk te fietsen. Ook de grote stad Barcelona is prima te doen met de fiets. Overal zijn er leuke eettentjes waar het lekkerste eten te verkrijgen is. Denk aan tapas of paella!

Bereid je goed voor op je trip en vergeet de volgende spullen zeker niet:

  • Je paspoort;
  • Een stevige fietstas;
  • Een powerbank voor je telefoon;
  • Oortjes om muziek te luisteren;
  • Zonnebrand;
  • Voldoende contant geld;
  • Een bandenplaksetje;
  • Een bidon met water.

Let op: In veel warme steden zijn de winkels dicht tussen 13:00 uur en 16:00 uur. Mocht je water op zijn in de tussentijd, is er geen een mogelijkheid om aan water te komen dus heb dit op voorraad!

Scandinavië

Met de auto doorrijden naar het prachtige Noorwegen of Zweden is natuurlijk ook een optie. Vooral als je meer van de natuur houdt en rust zoekt is dit ideaal. In de zomer is het ook hier vaak prachtig weer. Op internet worden er voldoende reizen aangeboden in de Scandinavische landen. Dit kan fijn zijn, omdat de afstanden wat groter zijn. Zo weet je zeker dat je iedere avond een slaapplek hebt en de volgende dag weer naar een nieuwe stad of gebied kunt fietsen.

You may also like