Home » Ontdek Amsterdam vanaf het water: inspiratie & tips

Ontdek Amsterdam vanaf het water: inspiratie & tips

by Sander

Hoe gezegend zijn we met zo’n prachtige hoofdstad in ons midden? Een stad waar je vanaf elke uithoek in Nederland eenvoudig naar af kunt reizen? Of je nu uit Groningen of Limburg komt, Amsterdam is vanaf vrijwel elke plek goed te bereiken. Met de auto of met het openbaar vervoer.

Eenmaal in de stad aangekomen, zal er genoeg te doen zijn. Voor een kleine stad als Amsterdam is het verbazingwekkend hoeveel je hier kunt beleven. Meestal is één dag dan ook zeker niet genoeg om alles te zien. Misschien wel de grootste charme van Amsterdam ligt hem in het water. De Amsterdamse grachten. Dit is tegelijkertijd dan ook de beste manier om de stad in volle glorie te bekijken.

Borrelen met de hele familie

Een rondvaarttocht klinkt misschien een beetje saai. De hele tijd met allerlei andere toeristen op een boot zitten en een verhaal voorgeschoteld krijgen door een reisleider. Hoewel je veel informatie krijgt, is dit voor de meeste mensen niet echt de juiste manier om Amsterdam te bewonderen. Als je echt een geheel unieke ervaring op het water wilt en tegelijkertijd enorm wil genieten van je vrienden en familie, dan is een borrelboot huren Amsterdam een uitstekend idee. Op deze boot geniet je onbeperkt van de lekkerste drankjes en geniet je ondertussen van een fantastisch zicht op onze hoofdstad.

Ook in de winter!

Een rondvaart door de Amsterdamse grachten lijkt misschien enkel weggelegd voor de mooiste zonnige dagen. Niets is echter minder waar. Ook in de winter zijn er genoeg mogelijkheden. Hierbij staat het Amsterdam Light Festival toch wel met stipt op nummer één. Deze wordt jaarlijks in de laatste maand van het jaar georganiseerd. Hierbij worden enorm veel boten te water gelaten om een lichtspektakel te bewonderen. Zo wordt niet alleen Amsterdam in een geheel ander licht gezet, maar geniet je ook nog eens van een eigen privéshow. Heel romantisch om samen met je partner te doen of gezellig met vrienden en familie.

Wil je een boottocht Amsterdam light festival boeken? Wees hier dan op tijd bij. De boottochten zijn meestal heel snel uitverkocht. Zeker gezien toeristen van zowel binnen- als buitenland in deze periode naar Amsterdam afreizen. Zorg ervoor dat ook jij hier dit jaar bij zult zijn.

Voordelen van een boottocht door Amsterdam

Maar waarom zou je kiezen voor een boottocht door de Amsterdamse grachten? De stad is immers niet zo groot. Je kunt ook eenvoudig lopend of per fiets veel van de stad bewonderen. Toch geef het water een geheel andere dimensie. Allereerst omdat je hiermee de drukte van het Amsterdamse verkeer vermijdt. Daarnaast ook omdat je vanaf de gracht veel meer details kunt zien en ook nog eens aan beide kanten van de gracht kunt kijken. Zo zie je binnen korte tijd veel meer dan wanneer je lopend zou gaan. Uiteraard is een boottocht ook ideaal voor mensen die slecht ter been zijn.

You may also like