Home » New York, the city that never sleeps

New York, the city that never sleeps

by Sander
hot spots in new york

Veel mensen die ervan dromen om ooit Amerika te bezoeken willen dolgraag naar New York. Het is één van de bekendste steden van de VS en heeft op veel mensen een enorme aantrekkingskracht. Omdat New York aan de westkust ligt is de stad met het vliegtuig sneller te bereiken dan andere populaire steden zoals Los Angeles en Californië, die aan de andere kant van de VS liggen. New York leent zich prima voor een citytrip. En als je op tijd boekt en bijvoorbeeld via Reykjavik op IJsland vliegt is een vliegticket ook prima te betalen.

De hotspots van New York

Een bezoek aan New York betekent natuurlijk dat je een aantal van de bekende hotspots moet bezoeken. Op het altijd drukke Times Square kun je je vergapen aan de tientallen billboards. Het plein is grotendeels ingericht als voetgangersgebied zodat je er ongestoord kunt wandelen. Een belangrijke hotspot van New York is het Vrijheidsbeeld, ook wel bekend als Miss Liberty. Dit beeld werd door Frankrijk aan New York geschonken als teken van vriendschap. Het is het beste te bekijken vanaf het water, er vaart een gratis veerboot naar Staten Island. Vanaf deze boot heb je prachtig zicht op het Vrijheidsbeeld en de skyline van de stad.

vrijheidsbeeld new york hotspots

Central Park

Dit park is bekend bij alle New Yorkers. Ze gaan er picknicken, hardlopen of fietsen. Het is ook het park waar Simon & Garfunkel hun legendarische concert gaven. Dit concert werd vastgelegd op beeld en geluid, van de DVD en CD zijn miljoenen exemplaren verkocht. Het park is volledig door mensen aangelegd en heeft de nodige attracties zoals een aantal honkbalvelden waar regelmatig wedstrijden worden gespeeld. Ook is er een dierentuin en een schaatsbaan waar je in de winter je rondjes kunt maken. In Central Park kun je Strawberry Fields bezoeken, een gedenkplaats ter nagedachtenis aan de zanger John Lennon.

central park new york hotspots

Geniet van het uitzicht vanaf Empire State Building

New York kent vele wolkenkrabbers. De bekendste is ongetwijfeld het Empire State Building. Je kunt met een lift naar verdieping 102. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad. Bij helder weer kun je kilometers ver kijken. ESB staat op de kruising van 5th Avenue en West 34th Street. Een bezoek aan deze wolkenkrabber van 381 meter hoog staat op vrijwel alle to do lijstjes van toeristen die de stad bezoeken.

hot spots in new york

Shop ‘till you drop

Shoppen is eigenlijk een must als je naar New York gaat. Veel toeristen die de stad bezoeken gebruiken hun bezoek voor een dagje traditionele shop ‘till you drop. Je vindt in New York talloze warenhuizen en kledingwinkels waar je voor relatief weinig geld merkkleding kunt kopen. Let wel op dat je niet te veel meeneemt, want anders loop je het risico dat je bij terugkeer in Nederland forse invoerrechten moet betalen voor je inkopen. Je kunt de regels inzake hoeveel je mag invoeren aan in het buitenland gekochte spullen vinden op de website van de Rijksoverheid. Ook is de Reizen App van de overheid erg handig. Hiermee kun je op je smartphone of tablet checken wat de regels zijn.

You may also like