Home » Natuurschoon bewonderen in Canada

Natuurschoon bewonderen in Canada

by Sander
Jasper Nationaal Park canada bezienswaardigheden en tips omslag

Canada is een land dat het gehele jaar door het bezoeken waard is. In de zomer kun je er genieten van het mooie en constante weer, maar Canada in de winter is ook zeker de moeite waard. Je kunt bijvoorbeeld vliegen naar Calgary, de stad die bekend is van de Olympische Winterspelen. Hier trainen veel Nederlandse schaatsers om hun rondjes nog sneller te kunnen rijden. Doordat Calgary op hoogte ligt worden hier doorgaans snellere tijden gerealiseerd dan op een “laaglandbaan” zoals het Nederlandse Thialf in Heerenveen.

De nationale parken van Canada

Banff National Park is het oudste nationale park van Canada. Met de gondelbaan kun je omhoog naar de top van Sulphur Mountain op ruim 2000 meter hoogte. Geniet van het spectaculaire uitzicht over het besneeuwde park in de winter. In deze omgeving ligt ook Kootenay Nationaal Park, met de Marble Canyon die in de winter eveneens een sprookjesachtige aanblik biedt. Je kunt in de omgeving van Banff ook een begeleide excursie in de omgeving maken zodat je zeker weet dat je niet verdwaalt in het besneeuwde landschap.

Banff Nationaal Park canada bezienswaardigheden en tips

De mooiste route van Canada

De volgens velen mooiste route van Canada voert over de Icefields Parkway naar Jasper National Park. In de winter zijn de meren bevroren en ligt er een dikke laag sneeuw over de bergen. Deze route leent zich dan ook voor meerdere fotostops om de prachtige omgeving vast te leggen. Reis je in de zomer over de Icefields Parkway dan ligt er op de toppen van de bergen nog steeds sneeuw. De meren zijn weer ontdooid en je kunt genieten van prachtige vergezichten over de groene wateren waar vele planten en dieren hun thuis hebben.

Icefields Parkway canada bezienswaardigheden en tips

Jasper Nationaal Park

Het grootste nationale park van de Canadese Rocky Mountains is Jasper National Park. Dit park is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In dit park kun je een heuse “wildlife tour” maken onder leiding van een gids. De gids neemt je mee op pad om coyotes, wolven en rendieren te bewonderen en als het even kan op de foto te zetten. En misschien zie je wel het vrij zeldzame dikhoornschaap. In de winter kun je in deze streek ook een tocht maken met een hondenslee, uiteraard onder begeleiding. De enthousiaste husky’s staan klaar om je per slee door het prachtige winterlandschap te vervoeren. Op Elk Island, ook een nationaal park, leven bizons in het wild. Voordat de Europeanen Amerika en Canada ontdekten was dit het jachtgebied van de Indianen, zij schoten de bizons voor hun pels en voor het vlees.

Jasper Nationaal Park canada bezienswaardigheden en tips

You may also like