Home » Naar het vliegveld reizen, wat is de beste manier?

Naar het vliegveld reizen, wat is de beste manier?

by Sander
Naar het vliegveld reizen, wat is de beste manier

Binnenkort op vakantie naar het buitenland? Dan gaat je vast met het vliegtuig! Zeker wanneer je van plan bent een verre reis te maken, is vliegen een veel gekozen manier van reizen. Dat is ook lekker makkelijk, in no-time sta je op bestemming! Echter, voordat je op het vliegveld bent heb je al een hele reis achter de rug…

Hierbij wat tips om jou advies te geven over reisopties naar het vliegveld.

1. Openbaar vervoer

Vliegvelden zijn vrijwel altijd uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer (OV), een groot voordeel hiervan is dat je zelf niet op zoek hoeft naar een parkeerplaats en dat je direct op het airport uitstapt. Zo kun je direct doorlopen naar de incheckbalie. Een nadeel is dat je vaak extra reistijd moet inplannen, afhankelijk bent van anderen om je vlucht te halen en dat je je bagage mee moet dragen gedurende deze reis. Tip: Zeker voor de zakelijke reizigers, maak gebruik van de business OV kaart en voor studenten is het handig om te bekijken wanneer je reist; studenten hebben namelijk vaak recht op kortingen en/of gratis reizen!

2. Met de auto

Als andere optie kun je ervoor kiezen om zelf met de auto te gaan. Voordelen hiervan zijn dat je zelf veel invloed hebt op je aankomsttijd en je bagage meenemen is relatief gezien gemakkelijk. Echter, hier zijn niet alleen benzine maar ook parkeerkosten aan verbonden. Zeker op het vliegveld parkeren is vaak prijzig. Tip hiervoor: Reserveer vooraf je parkeerplaats via Vliegen en Parkeren alle parkeeraanbieders rondom vliegvelden voor je met elkaar vergelijkt. Zo zie je niet alleen wat alle mogelijkheden zijn, maar je bespaart hierdoor ook nog eens op je parkeerkosten. Geloof je dit niet, check dan gerust ook de parkeerpagina’s van de vliegvelden zelf en vergelijk tarieven, bijvoorbeeld van parkeren Schiphol.

3. De taxi

Als derde is het nemen van een taxi, wat veelal wordt gekozen door zakelijke reizigers. Deze vorm van vervoer is een uitstekende manier om op het vliegveld te arriveren. Grote voordelen hiervan zijn dat je geen extra parkeertijd hoeft in te plannen, je niet verbonden zit aan de reistijden van publieke transportmiddelen en dat je vaak ook nog geholpen wordt met je bagage in-/uitladen. Het nadeel hiervan is dat een taxi vaak hoog in kosten loopt, probeer daarom met meerdere mensen een taxi te nemen want op die manier kun je de kosten drukken!

4. Laat je brengen

De voordeligste manier is uiteraard jezelf laten brengen/ophalen. In het ergste geval betaal je dan een benzine vergoeding van de chauffeur, maar hierbij hoef je geen extra parkeer-/OV kosten te betalen, geen extra parkeertijd in te plannen en je bent hierbij ook niet afhankelijk van vaststaande tijdstippen.

Kortom, genoeg mogelijkheden! Er zijn ten slotte meerdere wegen die naar Rome leiden, wij laten de keuze aan jou waar de voorkeur naar uit gaat!

You may also like