Home » Motorboot huren? Ontdek de prachtige wateren van Friesland

Motorboot huren? Ontdek de prachtige wateren van Friesland

by Sander

Zit je eraan te denken om deze zomer heerlijk een motorboot te huren in Friesland? Neem je vrienden gezellig mee op stap! De prachtige wateren van Friesland hebben zo veel moois te bieden. Zo kun je ervoor kiezen om verschillende steden te bezoeken door de mooie routes. Hou je het toch liever bij één plek? Dan kun je nog altijd relaxt meedobberen op het Lauwersmeer.

 

Met de motorboot op pad? Bijzondere plekken in Friesland

Naast een eigen dialect heeft Friesland ook een indrukwekkende historie. Wanneer je met de motorboot op pad gaat moet je zeker het oudste planetarium ter wereld bewonderen! Het Koninklijk Eise Elsinga Museum is het oudste planetarium dat nog werkt. Hier vind je een apparaat dat wordt gebruikt om de nachtelijke hemel te tonen. Dit model van het zonnestelsel is gemaakt tussen 1774 en 1781. Het planetarium toont de actuele positie van de planeten. Verder heeft dit museum ook andere indrukwekkende werken van astronomische kunst die je kunt bewonderen! Ga je er dus met de motorboot op uit? Dan is dit zeker een aanrader voor jou en je familie.

Motorboot huren aan het Lauwersmeer 

Lijkt het je wel wat om een dagje op het Lauwersmeer te spenderen? Bij onze jachthaven in Dokkum kun je gemakkelijk je eigen motorboot huren. Dit is de perfecte manier om de fantastische omgeving te bewonderen. Ook kun je tegelijkertijd even lekker ontspannen. Daarnaast zijn er nog vele verschillende vaarroutes waaruit je kunt kiezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het water belevingsroute die door de binnenstad gaat. Of de sloepenroute die je naar nationaal park “De Alde Feanen” leidt. Maar de motorboot die je huurt, is ook prima geschikt voor een rustig dagje op het Lauwersmeer. Varen in Friesland is zeker een ervaring die u niet mag missen!

 

De Elfstedentocht afvaren? 

Het is de droom van iedere schaatser om de Elfstedentocht af te leggen. Maar wat als we je vertellen dat dit ook per boot kan? Met deze magische ervaring kun je tijdens de tocht alsnog je schaats dromen waarmaken. Mocht je ervoor kiezen om deze route op een warme zomerdag af te leggen. Dan is het zeker aan te raden om je goed in te smeren met SPF. Het is namelijk erg makkelijk om te verkleuren op het water!

 

Je eigen motorboot huren voor een onvergetelijke vakantie!

Kun je niet wachten om in de zomer leuke avonturen in Friesland te beleven? En ben je benieuwd naar alle routes die je kunt afvaren? Het is mogelijk om vandaag al je geheel eigen motorboot te huren in Friesland! Bekijk onze website en lees meer blogs voor een onvergetelijke vakantie!

You may also like