Home » De mooiste steden van Duitsland

De mooiste steden van Duitsland

by Sander
checkpoint charly berlijn duitsland

Duitsland is als buurland van Nederland een vakantieland dat dichtbij ligt en dat veel te bieden heeft. Een bekende stad die niet ver over de Nederlandse grens ligt is Keulen. Je kunt er vanuit Nederland rechtstreeks met de trein naartoe reizen, met de snelle ICE trein. Je stapt midden in het centrum uit en belandt direct op het grote plein waar de bekende Keulse Dom is gebouwd. Je vindt hier de leukste kraampjes, straattoneel en straatmuzikanten. Ook lopen er steevast collectanten rond om geld in te zamelen voor de Dom, want het onderhoud aan de kerk wordt geheel bekostigd uit giften. Keulen is verder een heel leuke winkelstad. Vanaf half november vind je hier één van de grootste kerstmarkten van het grensgebied, verspreid over verschillende locaties in de stad.

keulen bezienswaardigheden

Berlijn, de meest indrukwekkende stad van Duitsland

Wanneer je Duitsland bezoekt, zijn er vele mogelijkheden voor een stedenbezoek. De meest indrukwekkende stad is ongetwijfeld Berlijn. Deze stad heeft een roemrucht verleden vanwege de tweedeling na de Tweede Wereldoorlog. Toen De Muur er nog stond was het verschil tussen oost en west in Berlijn zo duidelijk dat de Muur eigenlijk niet eens nodig was om de scheiding aan te geven. Oost Berlijn was een typisch socialistische stad met arbeiderswoningen in blokken gebouwd, veel armoede en een ijzeren discipline. Wie zich daar niet aan hield riskeerde de dood. Vele Berlijners die de oversteek naar het vrije westen waagden moesten dit ook met de dood bekopen. West Berlijn was daarentegen een toonbeeld van westerse welvaart en vrijheid. Sinds de val van de Muur en de eenwording merk je in Berlijn steeds minder van het verleden. Al is Checkpoint Charlie er nog steeds en ook kun je nog restanten van de Muur terugvinden. Het Oorlogsmonument in de stad, opgetrokken uit betonblokken die steeds hoger en dichter op elkaar staan, is zeer indrukwekkend. Je proeft er als het ware de sfeer van de concentratiekampen uit de oorlog.

checkpoint charly berlijn duitsland

Dresden, industriestad in voormalig Oost Duitsland

Dresden is één van de grootste steden in voormalig Oost Duitsland. Het is een echte industriestad maar als je er als toerist komt is er toch veel moois te zien. Je vindt in Dresden mooie paleizen en kerken en er is een aantal interessante musea die je kunt bezoeken. De bekendste kerk is de Frauenkirche, waarvan de wederopbouw in 2005 werd voltooid. De kerk werd in de Tweede Wereldoorlog grotendeels verwoest door bombardementen.

dresden frauenkirche duitsland

You may also like